Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

Sisi'den Mısır ordusuna köpek maması üretimi talimatı

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, youtube kanalında yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Mısır ordusuna köpek maması için talimat verdiğini duyurdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 20:19:17

Sisi'den Mısır ordusuna köpek maması üretimi talimatı

Gazeteci Meşhur, bundan “daha ilginç olan”ın ise, sözkonusu tesisin inşa edilmesi için Kuveyt'ten dolar borç alındığını ifade etti.

‘Fibco'

Meşhur, konuyla ilgili değerlendirmesinde facebook sayfasından görüntüler de paylaştı. Köpek maması ürünü ilanıyla ilgili bir alışveriş sitesinden yaptığı paylaşımda şu ifadelerin kullanıldığını söyledi;

“Köpeğinizi Fibco Dry Food ile besleyiniz. Kolay gıda ve hazmı kolay. Dişleri güçlendirmeye yardımcı olur, çürümesini engeller. Köpeklerin eklem ve kaslarını güçlendirir. Kahire'de çok yakında hizmetinizde…”

köpek maması mısır ordusu

“Mısır vatandaşının yediği yemeğin bundan daha ucuz”

Köpek maması paketini üzerinde Silahlı Kuvvetler Gıda Endüstrisi ve Paketleme Kompleksi yazdığına dikkat çeken Meşhur, mama üretimini yapan firmanın adının Fibco olduğu belirtti.

Sözkonusu ürünün 255 Mısır cuneyh'i (16 dolar) olduğuna dikkat çeken Meşhur, Mısırlıların bu değerde ürün tüketemediğini, Mısır vatandaşının yediği yemeğin bundan daha ucuz olduğunu ifade ederek, gelişmeyi “rezalet” olarak nitelendirdi.

Mısır El-Borsa gazetesinden de gelişmeyle ilgili bilgi veren Meşhur, Mısır ordusundan iki Tuğgeneral ve Mısır Maliye Bakanı'nın, Kuveytli yetkililerle yapılan anlaşma sonucu imzalanan “köpek maması üretim tesisi anlaşması”nın haberini paylaştı.

mısır köpek maması

Sisi yönetiminin Kuveyt Ulusal Bankası'ndan borçlanarak imzaladığı anlaşma ile ilgili ayrıntılar da paylaşan Meşhur, yüzde 90'ı Müslüman olan Mısır'da bu ürünün halka ne faydasının olacağını sordu.

‘Köpek maması kimin umurunda?'

Geçtiğimiz yaz aylarında devreye giren projeyi eleştirirken, “Mısır halkı köpek beslemez. Evlerde köpek beslemek haramdır. Evi necis yapar. Evde namaz kılınamayacak hale getirir” diyen Meşhur, “Aslında Mısır'da köpek besleyenler Hristiyanlar ve laiklerdir. Fakat halkın geri kalanı, yani Mısır halkının yüzde 90'ı kesinlikle köpek beslemez. Ticari bir ürün değildir” şeklinde tepki gösterdi.

Haber Ara