Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

'Sirte'deki IŞİD operasyonu sona erdi'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, terör örgütü IŞİD'in Sirte'den temizlendiğini ve kentteki askeri operasyonun sonlandığını bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-18 01:22:01

'Sirte'deki IŞİD operasyonu sona erdi'

AA'nın haberine göre Serrac, Libya resmi televizyonunda yayınlanan konuşmasında, Sirte'deki askeri operasyonun sonlandığını söyleyerek, "IŞİD Sirte'den çıkarıldı. Libyalılar çok sınırlı imkanlarla terörü yendi. Allah'ın yardımıyla daha geniş imkanlarla imar mücadelesine gireceğiz" dedi.

Daha fazla çaba gösterip, sürtüşmeleri giderip, petrol çıkarıp, devlet kurumlarının vaatlerini yerine getirmesiyle halkın sorunlarının biteceğini ifade eden Serrac, başta Sirte ve Bingazi olmak üzere kentlerin ve köylerin onarım, imar, ekonomik iyileşme hareketliliğine sahne olacağını kaydetti.

Silahlı kuvvetlerin UMH çatısı altında ve halkın yardımıyla başarı elde ettiğini söyleyen Serrac, aynı çatı altında yeniden imar çalışmalarının da başlayacağını belirtti.

Bu büyük günün Libya siyasi anlaşmasının birinci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Serrac, ülkedeki tüm gruplara, anlaşmazlık yaşanan kesimlere ve tüm vatandaşlara elini uzattığını dile getirdi.

Sirte'deki operasyonun sonlandığına ancak ülkede terörle mücadelenin henüz bitmediğine dikkati çeken Serrac, IŞİD'in temizlenmesine, yaralıların tahliye edilmesine yardım eden tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkürlerini sundu.

Serrac, ülkeyi kalkındırmak için özveri ve kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Sirte'nin, IŞİD'den temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara