Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

Sırt ağrısı neden kaynaklanıyor?

Kötü bir oturma pozisyonu size ancak uzun vadede zarar verebilir. Bu sadece karpal tünel sendromu, sırt ağrısı veya obezite ile ilgili değil. Bunların hepsi birleşik ve belki daha da fazlası. Gerçekten nasıl oturmalısınız?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-08 15:22:22

Sırt ağrısı neden kaynaklanıyor?

Sırt ağrısından şikayet mi ediyorsun? Bazı kişiler sırt ağrılarının yaşlanma sürecinin bir parçası olduğunu söylese de, bir kenara itilmemelidir.

Ayakta dururken veya otururken bel ağrısı hissettiğinizde, bu vücudunuzda bir sorun olduğu ve yardıma ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Oturmaya ve oturma çubuğuna benzer bir duruş geliştirmeye alıştığınızda, sırt ağrınız konusunda şaşırmamalısınız.  

Oturmanın vücut için ne kadar kötü olabileceğini düşünmek oldukça zor olabilir; çünkü insanlar asla böyle görmezler. Özellikle şimdi, herkes evden çalışırken, insanlar bütün gün oturmanın ne kadar acı verici olduğunun farkına varmaya başlıyor.  

Oturma pozisyonunuzla ilgili yanlış bir şey olmadığını düşünmeye devam ederseniz veya bir taburede oturursanız ve sırt ağrısından şikayet ederseniz, bu düşünce şekli daha da tehlikeli hale gelir. Sizi ve vücudunuzu riske atar ve en kötü yanı, hiç umursamamanızdır.  

Oturmanızı Yanlış Yapan Nedir?

Oturma şekliniz genel duruşunuzu önemli ölçüde etkiler. Uzmanlar, size ve nasıl durduğunuza bakarak yanlış oturma pozisyonunu takip edip etmediğinizi anlayabilirler. Oturduğunuz sandalyenin, oturduğunuz masanın bile duruşunuzu etkilediğini biliyor muydunuz ? 

Sırt ağrınız için tedavi bulmak söz konusu olduğunda tüm bunlar önemlidir. Daha da endişe verici olan şey, insanlar ergonomiyi ve bunun duruşlarını düzeltmeye nasıl yardımcı olabileceğini bilmelerine rağmen, bunu bir sahte olarak görmeleridir. 

Çoğu insan dik oturmanın kendilerine gençken öğretildiği şey olduğunu kabul etse de, sırtlarının 90 derece olması gerektiği söylendi. Ancak ergonomi uzmanları, bunun oturmanın doğru yolu olmadığına inanıyor. 

Bir şeye dayanan bilekler, bir kişinin karpal tünel sendromundan muzdarip olmasını engellemez. Bileğin dinlenmesi durumu sadece daha da kötüleştirebilir, tıpkı bütün gün ayaklarınızın üzerinde durmanın, bütün gün bacak bacak üstüne atarak oturmak kadar kötü olması gibi. 

" Masa başında doğru duruş " gibi bir şeyi Google'da araştırmış olabilirsiniz, ancak yaptığınız hiçbir şey bel ağrısını hafifletmiyor gibi görünüyor. Bazen, daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor. 

Kötü bir oturma pozisyonu size ancak uzun vadede zarar verebilir. Bu sadece karpal tünel sendromu, sırt ağrısı veya obezite ile ilgili değil. Bunların hepsi birleşik ve belki daha da fazlası. Gerçekten nasıl oturmalısınız? 

Sırt Ağrınızı Nasıl  Azaltabilirsiniz?

Sırt ağrınızdan kurtulmak için masaj yaptırmak yapılacak en kolay şey olabilir. Ancak masajın sağladığı rahatlık geçicidir. Oturma veya ayakta durma şeklinizle ilgili bir şey yapmadığınızda sırt ağrıları tekrar edecektir. 
Sırt ağrısıyla başa çıkmanın birkaç yolu vardır, ancak işte bunu yapmanın en pratik yollarından bazıları. Daha da önemlisi, listede yer alan şeylerin tümü, duruşunuzu ve genel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak yöntemlerdir  . 

1. İpucu: Kendinize iyi bir
sandalye bulun

Tüm masa sandalyeleri benzer görünebilir, ancak hepsi eşit olarak yapılmamıştır. Ergonomi, herkesin sahip olduğu sandalyeye sahip olmakla ilgili değildir. Aksine, uyumluluğu uygulayan bilimdir. 
Size, masanıza ve görevlerinize uyacak bir sandalye istiyorsunuz. Bütün gün bilgisayarınızın önünde çalıştığınızı varsayarsak, destekleyici ama dinamik bir şeye ihtiyacınız var. Sandalyeniz ayarlanabildiğinde, istediğiniz zaman doğru konforu bulabileceksiniz. 

2. İpucu: Koltuğunuzun
arka kısmını kullanın

En son ne zaman sandalyenizde olabildiğince arkaya oturdunuz? Artık hatırlamayabilirsin çünkü sık sık yapmıyorsun. Bazen işiniz, ekranınızda neler olduğunu görmek için öne doğru eğilmenizi sağlar; sırtınızı dinlendirmeyi unutuyorsunuz. 
İdeal olarak, sandalyeniz biraz boyun ve bel desteği ile gelmelidir. Her zaman sandalyenin kenarında oturmanıza gerek yok. Bilgisayar ünitenizin üzerine eğilmenize de gerek yok ve kambur durmayın. Bunun yerine koltuk arkalığının tadını çıkarın. Hissedin ve işin çoğunu sizin yerinize yapmasına izin verin. 

İpucu 3: Bilgisayarınız
göz hizasında olmamalıdır

Bu ipucu şaşırtıcı gelebilir, ancak doğru yol budur. Bilgisayarınızı göz seviyesinin iki ila üç inç yukarısına yerleştirin. Bu, vücudunuzu uzatmanıza ve sizi doğru oturma pozisyonuna getirmenize izin verecektir. Bu dik oturmakla ilgili değil, iş yerinde kambur olmamakla ilgili. 

4.İpucu: Ayaklarınızı yere koyun

Ayaklarınızı yere koymanın size gün boyunca dayanacak gücü ve dengeyi sağlayacağını biliyor muydunuz ? Oturduğunuzda ayaklarınızın yere düz bir şekilde oturduğundan emin olun. Sırtınızı ve vücudunuzu mümkün olduğunca topraklı tutarken dengeyi bulmanıza yardımcı olacaktır. 
Zemine ulaşmak için biraz fazla kısa mısınız? Bunun yerine ayak dayama yerine sahip olduğunuzdan emin olun. Bu, ayaklarınız yere değiyormuş gibi aynı dengeyi elde etmenizi sağlayacaktır.

Kendinize Yardım Etmek İçin
Ne Yapabilirsiniz?

Duruşunuzu geliştirin ve istenmeyen sırt ağrılarından kurtulun. Rutininizin bir parçası olarak kabul edilebilir uygulamaları sürdürerek kendinize yardımcı olun. Ne kadar üretken olursanız olun, duruşunuzu riske attığı sürece asla buna değmeyecektir. 

Kaynak: spiritsciencecentral

 

Haber Ara