Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Sırrı Sakık'a dava

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla dava açıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 19:41:17

Sırrı Sakık'a dava

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında, mikroblog sitesi "Twitter" hesabındaki bazı paylaşımları nedeniyle açılan soruşturma sonucunda, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istemiyle dava açıldı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir vatandaşın 155 Polis hattına, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın "twitter" hesabından terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptığı" yönündeki ihbar üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Twitter hesabındaki paylaşımlarını inceleyen ve ifadesine başvuran savcılık, Sakık hakkında, kendisince yapıldığını kabul ettiği paylaşımlarla, "silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik oluşturduğu illegal yapıyı meşru göstermek ve övmek suretiyle terör örgütün propagandası yapma" suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırladı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Sakık hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istendi. Davanın ilk duruşması, 10 Aralık'ta yapılacak.

Sırrı Sakık davaya ilişkin açıklama yaptı

Sakık, hakkında açılan davaya ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "twitter" hesabında, "Bu toprakların barışa ihtiyacı olduğunu" söylediği için hakkında dava açıldığını savundu.

Söylediklerinin, bu topraklarda siyaset yapan, vicdanlı olan her insanın sözlerinden farklı bir şey olmadığını ifade eden Sakık, yüzlerce kişinin de bu yönde basın açıklaması yaptığı için protesto gösterisine katıldığı için tutuklandığını ileri sürdü. Sakık, hukuk devleti adına herkesin bu tutuklamaları mercek altına alıp incelemesi gerektiğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu savaş, bir ömür boyu sürüp gitmeyecek. Eğer sorunlar çözülecekse benim cezalandırılmam, benim bedenim, barışa, Ağrı'ya, ülkeme armağan olsun. Bu yıldırma politikalarının hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu kentte görevimizin başındayız. Bu ülkeyi yönetenlerin de bir an önce barışın iklimini bu topraklara yayması lazım. Çünkü bu topraklar ölüme, kana artık doydu. Bu topraklar ölüm, kan kokuyor. Ben bu toprakların bir evladı olarak bu kana, ölüme seyirci kalamam, kalmamalıyız. Onun için barış mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu topraklarda yaşayacak demokratik bir Türkiye için mücadele ediyoruz."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara