Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

'Şırnak ve Hakkari’nin ilçe olması için hazırlık yapılıyor'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şırnak ve Hakkari'nin ilçe olması yönündeki tartışmaları tekrar gündeme getirdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 04:39:43

'Şırnak ve Hakkari’nin ilçe olması için hazırlık yapılıyor'

Ajanslarda yer alan habere göre; CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti'nin kanun hükmünde kararname ile daha önce dört partinin ortak kararı ile il olarak kalmalarına karar verilen Hakkari ve Şırnak'ı ilçe yapma hazırlığında olduğunu söyledi. TBMM tatile girmeden önce son çalışma haftasında bir torba yasa olduğunu hatırlatan Özel, "O torba yasanın içinde tüm muhalefet partilerinin karşı çıktığı düzenlemeler vardı. Birincisi kamu mallarının satılmasına izin veren özelleştirilme maddesi, ikincisi rektörlerin öğretim görevlilerinin oylarıyla seçilmesi yerine YÖK tarafından adayların belirlenmesi, Cumhurbaşkanının birini ataması, üçüncüsü belediyelere kayyum atanması maddesi, dördüncüsü de Hakkari ile Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması yerlerine Yüksekova ve Cizre'nin il yapılması maddesiydi” dedi.

‘AKP HAZIRLIK YAPIYOR'

Muhalefetin şiddetle karşı çıktığı bu dört maddenin torba yasadan çıkarıldığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili, Şırnak ve Hakkari'yle ilgili düzenlemenin ise Meclis'in kapanmasının ardından çıkarılacak kanun hükmünde kararnamelerle yeniden gündeme getirilebileceğini belirtti: “AKP Hükümeti, kanun hükmünde kararname ile Hakkari ile Şırnak'ı il olmaktan çıkarmak üzere hazırlık yapmaktadır. Belediyelere kayyum atama, rektör atamaları ve özelleştirme maddeleri kanun hükmünde kararname ile düzenlenme hazırlığındadır."

‘MECLİS'E KARŞI DARBE OLUR'

AK Parti'nin Meclis'in iradesini çiğnemesi durumunda CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini belirten Özel, “Hükümet bize, hem de Hakkari ile Şırnak'a verdiği sözü çiğniyor. Yaptıkları iş nezaketsizliktir. Düpedüz siyasi ahlaksızlıktır. Eğer AKP bunu yaparsa meclis açıkken alınan karara karşı, tatildeyken kanun hükmünde kararname ile meclise karşı darbe yapmış olacaktır. Bu, meclis iradesini hiçe saymaktır” diye konuştu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara