Dolar

32,7453

Euro

34,7764

Altın

2.506,99

Bist

9.524,59

Şırnak Valiliği'nden iki çocuğun panzerin altında kalmasına ilişkin açıklama

Valilik, 'İki çocuğun ölümüne sebep olan panzerin şoförü alkollü değildi' açıklaması yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-05 12:40:52

Şırnak Valiliği'nden iki çocuğun panzerin altında kalmasına ilişkin açıklama

Silopi'nin Karşıyaka Mahallesinde önceki gece kontrolden çıkan zırhlı polis panzeri, bir eve duvarına çarparak girmişti. Girdiği evin karşı duvarına kadar giden polis panzeri, duvar ve kolonları yıkarken, o sırada yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olmuştu. Olay yerine gelen mahalle sakinleri, panzeri kullanan polisin alkollü olduğunu iddia etmişti.

Şırnak Valiliği iddialar üzerine olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, panzeri kullanan polisin alkollü olduğu iddialarını yalanladı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Silopi ilçesinde, 4 Mayıs 2017 gece saat 00.30'da,b ir polis aracının, bir vatandaşımızın evinin duvarına çarpması sonucu iki evladımızın yaşamını yitirmesi, bizleri son derece üzmüş ve derinden sarsmıştır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir" denildi.

 

Haber Ara