Dolar

32,4874

Euro

34,7600

Altın

2.494,40

Bist

9.518,41

Şırnak'taki helikopter kazasında büyük ihmal!

Helikopterin kalkış yaptıktan sonra yöneldiği istikametindeki yüksek gerilim hattı kablolarında ikaz küreleri bulunmuyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 13:54:34

Şırnak'taki helikopter kazasında büyük ihmal!

Karar'dan Kenan Butakın'ıın haberine göre Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının yankıları devam ediyor. Türkiye'yi yasa boğan kazada, özellikle engebeli bölgelerde hayati öneme sahip engel tanıma sistemlerinin eksikliği ortaya çıkarken, diğer bir eksikliğin de yüksek gerilim hatlarındaki ikaz küreleri olduğu anlaşıldı.

Öyle ki, Genelkurmay'ın uyarılarına rağmen 45 bin yüksek gerilim hattı direğinin 35 bininde ikaz küresi olmadığı da iddia edildi. Turuncu-beyaz renkli ve ışığı yansıtıcı özelliğe sahip bu kürelerin montaj dahil ortalama fiyatlarının da ihale ile alındığında sadece 10-15 dolara yani 50 TL'ye mal olduğu öğrenildi. Şenovada'da yaşanan kazada ise bölgedeki yüksek gerilim hatlarında ikaz kürelerinin olup olmadığı açıklanmadı. Karar'ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre ise helikopterin istikametindeki yüksek gerilim kablolarında ikaz küreleri bulunmuyordu. İddiaya göre, helikopter pilotu kalkış yaptıktan sonra istikametinde fosfor özelliği ile seçilebilen bir ikaz küresi göremedi. Helikopterin de direkler arasındaki iki üst kabloya çarparak düştüğü belirtildi.

 

Haber Ara