Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

Şırnak'ta vatandaşlar PKK'ya tepkili

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla evlerine dönen ve PKK'lıların kentte oluşturduğu tahribatı gören vatandaşlar, teröre tepkisini dile getirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 18:48:31

Şırnak'ta vatandaşlar PKK'ya tepkili

PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınmak zorunda kalan, büyük özlem duydukları Şırnak'a 246 gün sonra dönen vatandaşlar, terörün tahrip ettiği ev ve iş yerlerini gördüklerinde büyük üzüntü yaşadı.

Vatandaşlar mağduriyetlerine neden olan PKK'lılara tepki gösterdi.

"Allah sebep olanların belasını versin"

Yeni Mahalledeki evi, PKK'lıların kazdığı çukurlara tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu hasar gören Rauf Yürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla evlerine döndüklerini söyledi.

Daha önce emniyetten aldığı izinle hasar gören evini kontrol etmek için kente geldiğini ifade eden Yürek, yasağın sona ermesi ile kente gelen vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştığını belirtti.

Yürek, her şeyin zamanla düzene gireceğine inandıklarını dile getirerek, "Hasar gören evimizin onarımını yapıyoruz. Hayat devam edecek. Allah sebep olanların belasını versin. Mağdur olan insanlarımız çok. Allah herkese yardımcı olsun. Bundan sonra devlet sahip çıkarsa buraların eski halinden çok daha güzel olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

"İnşallah güzel günler göreceğiz"

Kente dönen esnaf Sinan Yeşilbaş, yaraların sarılması için el birliği ile çalışmaya başladıklarını belirtti.

Yasağın sona ermesinin ardından kente gelip iş yerini açtığını anlatan Yeşilbaş, "İnşallah güzel günler göreceğiz. Umutluyuz. Kente dönen herkes evi ya da iş yeri ile meşgul." dedi.

 

Haber Ara