Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Şırnak’ta gözaltı operasyonu

Şırnak’ta DBP il eşbaşkanları ve belediye eşbaşkanlarını da aralarında bulunduğu 10 eve eş zamanlı olarak operasyonlar gerçekleştirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 13:01:11

Şırnak’ta gözaltı operasyonu

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, Şırnak'ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP9 il eşbaşkanları ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 10 eve eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Belediye eşbaşkanları Eylem Onuk, Serhat Kadırhan, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Murat Kabul, belediye meclis üyesi Kamil Külper, DBP Şırnak İl eşbaşkanları Salih Gülenç, Zozan Anık, DBP Merkez İlçe Eşbaşkanı Ramazan Oğur, DBP'li yöneticiler Leyla İşlek, Salih Ürek, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal'ın evlerine eş zamanlı olarak baskınlar gerçekleştirildi.

Baskınlarda evde bulunan Salih Ürek, Kamil Külper ve Leyla İşlek gözaltına alınırken, diğer isimler evde bulunmadığından dolayı gözaltına alınamadı.

Gözaltıların Pazartesi günü Şırnak ve ilçelerinde yapılan özerklik açıklamaları gerekçe gösterilirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 7 Ağustos'ta Zap Mahallesi'nde polisin açtığı ateş sonucu 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Polis müdahalesinin  ardından Şırnak Halk Meclisi, “Devletin hiçbiri atanmışı bizi yönetemeyecektir. Biz onları tanımıyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e “Devlet Şeref Madalyası” tevcih töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Siz de gazeteciler olarak bir sorun, ‘sizin kilonuz kaç' diye. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dışında bir devlet asla kabullenilemez. Bunun bedeli çok çok ağır olur. Ağır bir bedel öderler. Bu açıklamaları kimler yapmışsa zaten bunun hem yasal bedelini öderler, hem de diğer tür bedelini öderler.”

Haber Ara