Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

Şırnak'ta PKK'lıların açtığı ateş sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 2 asker de yaralandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 16:12:01

Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

Şırnak Milli Karakolu'na, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Ajansların haberine göre; Şırnak'ın Elmalı bölgesinde bulunan karakola, PKK'lılar tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. PKK'lılar tarafından yapılan saldırıda güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile kısa süreli bir çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

Çatışmada yaralanan askerler Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, şehit düşen uzman çavuşun ise Gaziantepli Ömer Harun Demir olduğu belirlendi. Şehidin bir gün önce annesini telefonla arayarak, helallik istediği de belirtildi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şu ifadelere verildi:

"22 Haziran 2016 Çarşamba günü Şırnak'ta Elmalı Tepe Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırı sonucu biri ağır olmak üzere, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 11.55'te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

 

Haber Ara