Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Şırnak’a yoğun askeri sevkiyat

Sokağa çıkma yasağı ilan edilip, operasyon başlatılması beklenen Şırnak’a çok sayıda tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-12 13:03:22

Şırnak’a yoğun askeri sevkiyat

Merkez Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet, Dicle, Yeni, İsmet Paşa ve Bahçelievler Mahallelerinde teröristler tarafından yüzlerce hendek kazılan ve barikat kurulan Şırnak'ta operasyon hazırlıkları sürüyor. Birkaç gün içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edilip, büyük bir operasyon başlatılması beklenen kentin, giriş ve çıkışlarına polis ve askerler konuşlandırıldı. Bazı okul ve yurtlara güvenlik güçlerinin yerleştirildiği Şırnak'ta, Siirt ve Uludere yollarında ise güvenlik önlemleri arttırıldı.

Hazırlıklar kapsamında kente onlarca tank ile birlikte çok sayıda zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Hakkari, Cizre ve Siirt yönünden gelen araçların kontrollü şekilde merkeze girmelerine izin verdi.

Kent merkezinin yanı sıra kırsal alanda da güvenlik önlemleri arttırıldı. Güvenlik güçleri, Cudi, Gabar ve Namza dağları ile Besta Dereler bölgesinden muhtemel terörist sızmalarına karşı önlem aldı.

Haber Ara