Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Sırbistan Başbakanı Vuçiç:

Sırbistan Başbakanı Vuçiç:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 18:19:45

Sırbistan Başbakanı Vuçiç:
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, göçmen karşıtı kampanyalara katılmak için hiçbir sebep görmediğini söyledi.

Vuçiç, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Makedonya üzerinden Sırbistan'a giren göçmenlere karşı tutumlarının "Onları konteynerlere koyun ve ülke dışına gönderin" şeklinde olmayacağını ifade etti.

Devam eden göçmen krizini ciddiye aldıklarını belirten Vuçiç, "Göçmen karşıtı kampanyalara katılmak için hiçbir sebep görmüyorum" diye konuştu.

Vuçiç, göçmenlere karşı daha anlayışlı olunması gerektiğine işaret ederek "Göçmen kelimesinin ne olduğunu bildiğimiz ve benzer şeyler yaşadığımız için onlara yardım etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Göçmen krizinin hat safhaya ulaştığı geçen hafta sonu on bine yakın göçmenin Makedonya üzerinden Sırbistan'a girdiğini söyleyen Vuçiç, diğer ülkelerden farklı olarak Sırbistan'ın ülkeye giren göçmenlerin kaydını tuttuğunu söyledi.

- "AB üyesi olmak için elimizden geleni yapacağız"

Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog süreci kapsamında yarın Brüksel'de yeni bir toplantının yapılacağını anımsatan Vuçiç, Brüksel'deki toplantıdan çıkacak sonucun, Kosova'daki Sırpların lehine olması temennisinde bulundu.

Vuçiç, Balkan ülkelerinden liderlerin katılımıyla perşembe günü düzenlenecek Viyana Zirvesi'nde Sırbistan'ın, sunacağı projelerle AB'den destek alacağına inandığını belirterek zirvede AB'ye üyelik müzakerelerinin de konuşulacağını kaydetti.

AB üyeliği yolunda ilerleme kaydetmek istediklerini aktaran Vuçiç, "AB üyesi olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Haber Ara