Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Sinop'ta Zafer Bayramı kutlamaları

Sinop'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:36:29

Sinop'ta Zafer Bayramı kutlamaları
Sinop'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Sinop'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı. Hükümet Meydanı'ndaki çelenk koyma töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından tören valilik makamındaki tebrik kabulü ile devam etti. İskele Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Garnizon Komutanı Yarbay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, çok sayıda protokol üyesi katıldı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda Jandarma Binbaşı Özgür Kılıç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kılıç, "Bugün kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, daima hizmetinizde olmaktan gurur duyduğu, aziz milleti ile bütünleşerek gerçekleştirdiği 30 Ağustos zaferinin 94. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. İskele Meydanı'ndaki program halk oyunu gösterileri ve askerlerin, öğrencilerin ve askeri araçların tören geçidi ile son buldu.

Haber Ara