Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Sinirlioğlu ile Aliyev görüştü

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Azerbaycan'a gitti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 12:45:02

Sinirlioğlu ile  Aliyev görüştü

AA'nın haberine göre, Resmi ziyaretle Azerbaycan'da bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Görüşmede konuşan Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerle devamlı olarak önemli konularda istişareler yaptıklarını söyledi.

Yakın zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Aliyev, "İkili ilişkileri görüştük ve birliğimizi bir daha ifade ettik" dedi.

Kardeş ülke Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sinirlioğlu ise, iki ülke arasında güzel bir birliktelik olduğunu ve bağımsızlığın elde edildiği günden itibaren ilişkilerin gelişmesine şahit olduğunu kaydetti.

Azerbaycan'ın nereden nereye geldiğinin birinci elden şahit olduğunu ifade eden Sinirlioğlu, "Bakü'de kaydedilen gelişmeyi görmekten gurur duydum. 23 yıl içerisinde Azerbaycan fevkalade gelişti" dedi.

Sinirlioğlu, temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hiyabanı'na geçen Sinirlioğlu, buradaki mezarlara karanfil bıraktı, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu.

Dışişleri Bakanı Türk Şehitliğini de ziyaret etti. Şehitlik anıtına çelenk sunan ve temsili mezarlara karanfil bırakan Sinirlioğlu, şehitlik anı defterini imzaladı.

Şehitlere hitaben, anı defterine "Sizler, 97 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerinizle birlikte bu topraklarda verdiğiniz mücadelede şehitlik mertebesine eriştiniz" notunu düşen Sinirlioğlu, akıtılan kanların Türkiye ile Azerbaycan'ı bugün de birbirine kenetleyen en kutsal bağı oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Sinirlioğlu temasları kapsamında, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esedov, Başbakan Artur Rasizade, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile de bir araya gelecek.

Haber Ara