Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

'Sınırımızda PKK ve IŞİD bayrağı görmek istemiyoruz'

AB Bakanı ve Başmüzarekeci Ömer Çelik, Viyana'da verdiği mesajlarda 'Sınırımızda PKK ve IŞİD bayrağı görmek istemiyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 19:36:55

'Sınırımızda PKK ve IŞİD bayrağı görmek istemiyoruz'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AB Bakanı ve Başmüzarekeci Ömer ÇeliK, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da katıldığı "AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı"nın ardından TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çelik, burada verdiği mesajlarda "Sınırımızda PKK ve IŞİD bayrağı görmek istemiyoruz" dedi.

İşte Çelik'in açıklamaları:

"PKK VE DAEŞ BAYRAĞI GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırında fiili bir durum yaşandığına dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

"Bu fiili durum çerçevesinde Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırından içeriye doğru 20 kilometrelik alanının ulusal güvenlik alanı gibi titizlikle incelenmesi gerekir. Biz sınırımızın bu 20 kilometrelik içerisinde PKK ve DAEŞ bayrağı görmek istemiyoruz, bunların karargahlarını görmek istemiyoruz. Türkiye'ye oradan yapılan bu atışlar karşısında vatandaşlarımızın herhangi bir risk altında kalmasını istemiyoruz. Yani şöyle düşünün. Almanya, Fransa, İngiltere, onların bizim gibi bin 295 kilometre sınırı olsa Suriye-Irak sınırı gibi ve kendi topraklarına roketler düşse o zaman bu eleştirileri yaparlar mı? Yani uzaktan konuşmak kolay. Biz egemen bir devlet olarak, hukuk kuralları içerisinde uluslararası hukuka riayet ederek üstümüze düşeni yapıyoruz.

Eğer karşımızda egemen bir devlet olsaydı, bu güvenliği onların sağlamasını isterdik ama Suriye rejimi bunu sağlayacak durumda değil, Irak devleti bunu sağlayacak durumda değil ki. O zaman Türkiye, hukuktan doğan haklarını kullanacak ve bu güvenliği sağlayacak."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara