Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Sınırdaki güvenlik duvarının yüzde 75'i tamamlandı

TOKİ Başkanı Bulut, Iğdır'dan Hakkari'ye kadar olan 200 kilometrelik sınır hattında yapımı devam eden güvenlik duvarının yüzde 75'inin tamamlandığını belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-11 22:32:21

Sınırdaki güvenlik duvarının yüzde 75'i tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, beraberinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın, yol yapım çalışması yürüten işçilere yönelik saldırısında şehit olan iki işçinin cenaze törenine katıldıktan sonra Gözütok Mahallesi'nde kurulan taziye çadırında ailelere başsağlığı diledi.

Bulut ve Bilmez, ziyaretin ardından Kaymakamlığa geçti.

Bulut, burada yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın yol yapım çalışması yürüten işçilere yönelik saldırısında hayatını kaybeden iki işçini haberini dün akşam saatlerinde aldığını ve hemen Van'a geldiğini söyledi.

Böyle acıların bazen insanları birbirine daha da yakınlaştırdığını ve bu yakınlaşmayı da burada çok iyi hissettiklerini dile getiren Bulut, şöyle dedi:

"TERÖR SALDIRILARINI VE KAÇAK GEÇİŞLERİ ÖNLEYECEK BİR ÇALIŞMA"

"Bilinmesi gereken bazı hususlar var. TOKİ olarak Iğdır'dan Hakkari'ye kadar, o sınır boyunca yaklaşık 200 kilometrelik, öncelik olan kısımlar buralar, bir sınır duvarı inşa ediyoruz. Bu sınır duvarı hem buralardan gelebilecek terör saldırılarını hem de gelebilecek kaçak geçişleri önleyecek bir çalışma. Bu çalışma süratle yapılıyor. Yüzde 75 seviyelerine geldik. Bu yıl itibarıyla tamamlamak istiyoruz."

"Bu işçilerimiz tıpkı bu coğrafyada çalışan güvenlik mensupları gibi çok anlamlı bir görev ifa ediyorlar." diyen Bulut, "Yaptıkları bu görevler Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milletinin birliği ve beraberliğinin teminatı oluyor. Onun için bu işçilerimizden Allah razı olsun diyoruz. Hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle irtibat halindeyiz. Devletimiz şehit ailelerin yanında. TOKİ olarak bizler de ailelerimizin yanındayız. Bütün ihtiyaçlarıyla ilgileneceğiz ve kendilerine yakinen yardımcı olacağız." ifadesini kullandı.

Vali Bilmez de şehitlerin, millet olarak tekrar kenetlenmemize vesile olduğunu belirterek, "Cenazeye katılan, destek veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin." diye konuştu.

Haber Ara