Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Sınırda mülteci nöbeti

Almanya ve Avusturya sınırında mülteciler nedeniyle 24 saat nöbet tutulduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 02:47:10

Sınırda mülteci nöbeti

Ajanslarda yer alan bilgide; Almanya'nın Bavyera eyaleti ile Avusturya sınırında 15 Aralık'tan itibaren 24 saat aralıksız sınır kontrolleri yapılacağı bildirildi.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile birlikte yayınladığı ortak açıklamada, Passau yakınlarından geçen A3 numaralı otoyol ile Avusturya'nın Salzburg kentine uzanan A8 ve Kufstein'a giden A93 numaralı otoyollardaki sınır kapılarında aralıksız olarak kontroller yapılacağını söyledi.

Herrmann, kontrollerin yine de tüm araçlara yapılmayacağını, rastgele yapılacağını, amaçlarının sınır kapılarının sürekli olarak göz altında tutulması olduğunu ifade etti. Söz konusu sınır kapılarında görev yapan federal polisin sayısının azaltılmayacağını, Bavyera eyalet polisinin kontrollerde yardımcı olacağını açıklayan Herrmann, şimdilik yüz eyalet polisinin kontrollere katılacağını, gelecek yıl bu sayının daha da artırılabileceğini vurguladı.

MAİZİERE DE SINIR KONTROLLERİNİ SAVUNDU

Herrmann, göç krizinin büyük ölçüde aşılmış olmasına rağmen ülkenin güvenliği açısından bu kontrollerin gerekli olduğunu kaydetti.

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere de sınır kontrollerini savunarak, AB ülkeleri dış sınırlarının teröristlere ve kaçakçı çetelerine karşı tümüyle güvenli olmadığı sürece Almanya-Avusturya sınırında kontrollerin sürmesinin şart olduğunu belirtti. Maiziere, Bavyera eyaletinin sınır kontrollerinde federal hükümete yardımcı olma tekliflerini bugüne kadar hep geri çevirmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara