Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

‘Sınır Tanımayan Gazeteciler' Riyad'a baskı yapılması çağrısında bulundu

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün açıklanmasından sonra, gerçeklerin ortaya çıkarılması için Riyad'a uluslararası baskı yapılması çağrısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-20 18:08:44

‘Sınır Tanımayan Gazeteciler' Riyad'a baskı yapılması çağrısında bulundu

RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı'nın ölümünün teyit edilmesinden sonra, cinayetin aydınlatılması ve Suudi gazetecilerin serbest bırakılması için Riyad'a güçlü, kararlı ve sürekli bir uluslarrası baskı yapılmasını bekliyoruz" diye yazdı.

Deloire 'baskıların hafifletilmesi ve uzlaşma politikalarına gidilmesinin, konuları tartışmaya açmaya cesaret eden ve soruşturma yürüten gazetecileri tutuklayan, kaçıran ve hatta öldüren Suudi Arabistan'a öldürme yetkisi verilmesiyle eşdeğer olacağını' ifade etti.

​Delorie ayrıca " RSF, Suudilerle iş yapmanın dondurulması çağrısı yapıyor. Krallık, gazetecileri gözaltına alma, onlara kırbaç cezası verme, kaçırma ve onları kaybetme uygulamalarını sonlandıracağına dair resmen söz vermedikçe ticaret normale dönmemeli" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Başsavcısı General Suud El-Muadcib, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki kavgada öldüğünü ve olayla ilgili 18 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

Başsavcı ayrıca, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'nin de görevden alındıklarını belirtmişti.

Haber Ara