Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

'Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Yemen raporu

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Yemen'de iç çatışmalardan kaynaklanan durumun insani krize dönüştüğünü açıkladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 17:05:49

'Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Yemen raporu
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Yemen'de iç çatışmalardan kaynaklanan durumun insani krize dönüştüğünü açıkladı.

MSF, "Taiz'de muhasara altında sıhhi hizmet" başlığıyla yayınladığı raporda, Yemen'in en kalabalık üçüncü şehrinde insanların iki yıldır muhasara altında ve savaş halinde yaşadıklarına dikkat çekti. Bölgede yaşayan sivil halkın sağlık hizmetlerine ulaşamadığını belirten MSF bu durumun giderek daha kötüleşebileceğinin endişe duyulduğu ifade etti. Taiz'de olanların bütün Yemen'de neler olduğunun göstergesi olduğuna işaret eden MSF Yemen sorumlusu Karline Kleijer. "Taiz'de savaşan taraflar sivillerin korunmasına saygı göstermiyor. Sağlık tesisleri, sağlık çalışanları ve hastalara önem verilmiyor. Her iki taraftan gelen hastalarla konuştuğumuzda, bazıları yemek hazırlarken, bazıları tarlalarında çalışırken bombalarla yaralandıklarını söylüyor. Kimileri de hayvanlarını güderken mayına basarak ayaklarının koptuğunu söylüyor, kimileri de sokakta yürürken keskin nişancılar tarafından vurulduklarını ifade ediyor" dedi. MSF, raporlarında şu ifadelere de yer verdi:

"Taiz'de top atışları, hava saldırıları ve çatışmalar sürüyor. Husiler, arazilere mayın döşüyor. Suikast silahları ile evlerinden çıkan siviller, ya sakat bırakılıyor ya da öldürüyorlar. Yaralılar ve hastalara sağlık hizmeti sunulması çok zorlaştı. Şehrin savaştan önceki nüfusunun üçte birine kadar indi. Halen şehirde 2 yüz bin kişi muhasara altında yaşıyor."

(Muhammet Errumeym / İHA)
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara