Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

Sınır ötesine insani yardım

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca temin edilen 30 tır insan yardım, Çobanbey ve Bab ile bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi- Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz:'Tırların içerisinde sadece gıda veya su yok, burada büyük milletimizin hüznü ve sevgisi de var'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 14:03:33

Sınır ötesine insani yardım
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından "Türkmenlere Yardım" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 30 tır insani yardım gönderildi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması için Çobanbey Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Suriye'deki mağdur ve mazlumlara yardımcı olabilmek için sürekli mücadele içerisinde olduklarını belirten Kılavuz, bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle Çobanbey ve Bab bölgesine 30 tır dolusu insani yardım gönderdikleri söyledi.

Ramazanda birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Olcay Kılavuz, şöyle dedi:

"Suriye'de maalesef 6 yıla yakın bir savaş söz konusudur. Bu savaşta yüz binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Özellikle soydaşlarımız ve dindaşlarımız alçakça katledilmiştir. Suriye'de maalesef insanlık yok olmuştur. Bu anlamda biz oradaki soydaşlarımız ve dindaşlarımız adına her türlü mücadelemizi devam ettirdik. Bizler ülkücüler ve Türk milliyetçileri olarak her zaman zalimin ve zulmün karşısında olduk. Şu anda mübarek ramazan ayını idrak etmekteyiz, dolayısıyla ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu biliyoruz. Onun için biz bu mübarek ayda yaklaşık 3 aydır devam ettirdiğimiz yardımları çok şükür tamamlamış durumdayız. Türkiye genelinde büyük milletimizin teveccühüyle 30 tır kapasitesinde yardımlarımızı toplamış durumdayız. Tırların içerisinde sadece gıda veya su yok, burada büyük milletimizin hüznü ve sevgisi de var. Bu yardımların temin edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından yardım tırları, Çobanbey Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

Haber Ara