Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

'Sınır kapısı açılırsa sığınmacılar Avrupa'ya gider'

Savaştan kaçarak Edirne’de yaşamaya başlayan ve çocukları Avrupa’ya yerleşen Suriyeli aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sığınmacıların Avrupa'ya geçişine ilişkin sözlerinin ardından evlat hasretinin bitmesi için sınır kapılarının açılmasını istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 11:52:25

'Sınır kapısı açılırsa sığınmacılar Avrupa'ya gider'

Yaşanan savaş ve çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendilerine kucak açan Türk halkının gösterdiği misafirperverlik ve sağlanan sosyal, sağlık ve eğitim imkanlarından memnun olan sığınmacıların nihai hedefi ve hayali, Avrupa ülkelerinde yaşamak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sığınmacıların Avrupa'ya geçişi ve sınır kapılarının açılmasına yönelik ifadeleri, Edirne'de yaşayan Suriyelilerden çocuklarının yanına gitmek isteyen Nawaf Abo Rashed ile eşi Hala Al-Halabi'yi de heyecanlandırdı.

Savaştan kaçarak yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye sığınan, ülkesindeyken inşaat mühendisliği yapan Nawaf Abo Rashed ve resim öğretmeni eşi Hala Al-Halabi, demokrasi ve insan haklarını ağzından düşürmeyen Avrupa'nın, mazlum insanlara kapılarını kapatmasının kendisiyle çeliştiğini düşünüyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZE SAHİP ÇIKTI"

Nawaf Abo Rashed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de başlayan iç savaşın acısını her gün yaşadıklarını söyledi.

Savaştan önce Şam'da düzenli yaşamları olduğunu belirten Rashed, "Yaşadığımız evi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı savaş yüzünden kaybettik. Savaş olduğu için ülkemizden ayrıldık. Üç çocuğumuz şimdi Avrupa'da. Biz eşimle Türkiye'ye sığındık. Allah razı olsun burada bize ülkemizi aratmadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize sahip çıktı. Bugüne kadar çok sayıda Suriyeli Türkiye'deki çeşitli şehirlere yerleşti. Güvenli şekilde yaşamını sürdürdü. Avrupa'nın bize bir desteği ve yardımı olmadı." diye konuştu.

"Sınır kapısı açılırsa sığınmacılar Avrupa'ya gider, kimse de tutamaz." diyen Rashed, böyle bir durum gerçekleştiği takdirde, birçok mültecinin Avrupa'ya geçeceğini vurguladı.

Hala Al-Halabi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha ileri giderseniz sınır kapısı açılır" açıklamasını desteklediklerini söyledi.

Erdoğan'ın, Suriyelilere kendi vatandaşı gibi davrandığını anlatan Al-Halabi, "Türkiye'de çok iyi misafirperverlik gördük. Avrupa'nın bize bir katkısı olmadı. Reis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki savaştan kaçmak zorunda kalan Suriyelilere ülkesinde ev, aş verdi. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Al-Halabi, sınır kapıları açıldığı takdirde birçok Suriyelinin yurt dışına gidebileceğini, kendilerinin de çocuklarına kavuşabileceğini kaydetti.

Haber Ara