Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Sınır kapılarında yoğunluk

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların, ülkelerine dönmeye başlamasıyla birlikte sınır kapılarında yoğunluk artmaya başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-17 21:46:07

Sınır kapılarında yoğunluk

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının dönüş yolculuğu devam ediyor.

Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.

Almanya'ya dönen Ümit Albayrak, yaptığı açıklamada, bir aylık tatilinde ailesiyle Ankara, Antalya, Adana, Gümüşhane, Nevşehir ve Erzincan'ı gezdiğini söyledi.

Tatilin güzel ve çabuk geçtiğini belirten Albayrak, "Bir de dönüşte kuyrukta beklemesek çok güzel olacaktı. Biz Pazarkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmayı tercih ettik. Buranın daha sakin olduğunu söylediler. Şimdi dönüş yolundayız tabi içimizde bir burukluk da var. Sonuç itibariyle ülkemizi geride bırakıyoruz. Bu güzellikleri bırakıp soğuk bir ülkeye gidiyoruz. İnsan ister istemez buruk ayrılıyor." diye konuştu.

"VATANDAN AYRILMANIN BURUKLUĞUNU YAŞIYORUZ"
Almanya'ya dönen Abdullah Kırmızıaslan da "Türkiye'de olmak, Türkiye'nin havasını teneffüs etmek bizim için gerçekten de burada katlanmış olduğumuz çilelere değiyor. Bu bizi mutlu ediyor ama üzgün bir şekilde de geri dönmek zorundayız. Her gelişin bir gidişi var. Biz de şu an dönüş yolundayız." dedi.

Hollanda'ya dönen Duran Küçükçetin ise dönüş yolundakilerin vatandan ayrılmanın burukluğunu yaşadığını aktararak, bu yıl yurt dışında yaşayan daha fazla Türkün tatil için Türkiye'ye geldiğini vurguladı.

Haber Ara