Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

“Sınır açılsa Türkiye'ye giden turist sayısı 4 milyonu bulacak”

Rusya ile Türkiye arasında uçuşların kısa zamanda yeniden başlaması durumunda yıl sonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceği belirtiliyor. Kommersant gazetesi, paket tur satışı olmamasına rağmen Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye tatil yapmaya gittiğine dikkat çekti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-21 14:04:01

“Sınır açılsa Türkiye'ye giden turist sayısı 4 milyonu bulacak”

Rusya ile Türkiye arasında uçuşların kısa zamanda yeniden başlaması durumunda yıl sonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceği belirtiliyor. Bu tahmini gündeme taşıyan Rus Komersant gazetesi, 2019'da bu sayının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz hafta online rezervasyon servislerinde en çok talep gören tatil destinasyonunun Türkiye olduğunu yazdı.

Önde gelen tur satış sitelerinden OnlineTur.ru'da yapılan aramaların yüzde 42,2'si Türkiye turlarıyla ilgili. Buna karşın ülke içi tur arayanların sayısının yarı yarıya azaldığı bildiriliyor. 

Gazetenin görüşüne başvurduğu tur operatörleri  Rusya ile Türkiye arasında uçuşların yeniden başlayacağı yönündeki haberlerden sonra ülke içi tur satışının bir anda yüzde 10 gerilediğini söyledi.

Şu anda Rusya'da Türkiye istikametinde paket tur satışı yapılmıyor. Operatörler 15 Temmuzdaki haberlerden sonra sistemlerine bazı teklifler yerleştirmiş, ancak ertesi gün bu teklifleri satıştan kaldırmıştı.

Kommersant, paket tur satışı olmamasına rağmen Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye, Arnavutluk ve Mısır gibi ülkelere tatil yapmaya gittiğine dikkat çekti.

Uçuş rezervasyon servisi Aviasales 1-16 Temmuz arası Minsk-İstanbul uçuşu aramalarının geçen yıla kıyasla 2,5 kat arttığını bildiriyor.

Kaynak: Turkrus.com

Haber Ara