Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Sinema ve Telif Yasaları hazırlandı'

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Sinema ve Telif Yasaları hakkında,'Neredeyse yüzde 100'e yakın bir büyük ittifakla yasalar hazırlandı ve bunlar zannediyorum önümüzdeki hafta içerisinde Başbakanlığa gönderilecek.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 09:03:07

'Sinema ve Telif Yasaları hazırlandı'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TBMM'YE SEVK EDİLMESİ SAĞLANACAK

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesinin tek çatı altında toplanması gibi herhangi bir çalışmaları olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Gerek Sinema gerek Telif Yasası, diğer hazırladığımız yasalarda mutlaka sektörle ve o konuyla ilgili bütün tarafları bir araya getirerek bir uzlaşı oluşturmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki alanlarda da karşımıza çıkacak olan bakanlığı ilgilendiren konularda, o konuyla ilgili herkes tabii yüzde 100 herkesin ittifakını alamazsınız ama sonuçta özellikle bu iki yasada, neredeyse yüzde 100'e yakın bir büyük ittifakla yasalar hazırlandı ve bunlar zannediyorum önümüzdeki hafta içerisinde Başbakanlığa gönderilecek. Süratle TBMM'ye sevk edilmesi sağlanacaktır."

"Booking.com" sitesine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, bu konuda mahkeme kararının beklendiğini bildirdi.

Haber Ara