Dolar

32,5566

Euro

34,8383

Altın

2.433,81

Bist

9.722,09

Sincar'da PKK ve Haşdi Şabi çatışması

Musul Sincar'da PKK ve Haşdi Şabi milisleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 miilisin yaşamını yitirdiği 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:13:46

Sincar'da PKK ve Haşdi Şabi çatışması

Musul'un Sincar ilçesinde PKK ve Haşdi Şabi milisleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 miilisin yaşamını yitirdiği 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

HAŞD-İ ŞABİ MİLİSLERİ PKK BÖLGESİNE GEÇMEYE ÇALIŞTI

Batı Dicle Asayış Müdürü Aşiti Koçer, İran destekli Haşdi Şabinin silahlarla Bab Şilo bölgesinden PKK'ya bağlı yerel güçlerin elinde tuttuğu Sincar ilçesinin Hanesur köyüne geçmeye çalışması sonucu çatışmanın çıktığını söyledi. Aşiti Koçer, iki örgüt arasında çıkan çatışmada ölü ve yaralı saysının olduğunu elelrine belirli bir rakam ulaşmadığını belirtti.

2 HAŞD-İ ŞABİ MİLİSİ ÖLDÜ

Kürdistan Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesine konuşan Sincar'daki Peşmerge komutanları arasında bulunan Lokman Guli ise olayla ilgili Haşdi Şabi den 3 milisin yaşamını yitirdiği 7 kişininde yaralandığını belirtti. Lokman Guli ayrıca  Bab Şilo bölgesinden Hanesur'a geçmek isteyen Haşdi Şabi'nin İmam Ali grubundan olduğunu da kaydetti.

Ağustos 2014'den bu yana PKK, Ezidilerin İŞİD'in saldırılarına maruz kaldıklarını öne sürerek bu bölgede varlık gösteriyor.

Haber Ara