Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

'Sincar'a müsaade edemeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli merkezi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 14:28:25

'Sincar'a müsaade edemeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli merkezi. .. Suriye ve Irak'ta aynen şuanda Kerkük'te Musul'da Telafer'de Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde yaptığı konuşmada, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın öğüdünü tüm icraatlarının temeline yerleştirmiş bir siyasi hareketin kurucusu olarak devletin sahibinin millet olduğu gerçeği bizim zaten bildiğimiz ve inandığımız bir husustur. Herkesinde bu hakikati kabul etmesi milletimizin ferasetine, cesaretine teslim olması gerekiyor. Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletimizin bizatihi kendisidir. Terör örgütüyle mücadelemiz artık daha kolay. Bölgemizdeki krizler karşısında güçlü bir duruş sergilememiz artık daha kolaydır. İşte şimdi emniyet Teşkilatında çok ciddi bir değişim yapıldı. Yeni atamalar yapıldı. Değişiklikler yapıldı ve bu yeni atamalarla beraberde yeni tayinlerle beraberde inşallah ülkemizin 81 vilayetinde terörle mücadelede çok farklı bir sürece giriyoruz. Artık sonuçla değil, bu işin kaynağı neresiyse o kaynakta bu mücadeleyi başlatmanın inşallah adımlarını atıyoruz. Yani terör kapıya dayandığı zaman değil, menşeinde, kaynağında bunları kurutma. İnşallah 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağız. Çünkü milletimiz bu kararlılığı ortaya koymuş, siz sorumluluk sahiplerine de yürüyün bu yol şehadete de çıksa arkanızda biz varız demiştir millet. Bundan daha açık mesaj olabilir mi? Millet ne diyor? Yürüyün, yürüyeceğiz. Bir hocamın bize güzel bir nasihati vardı. Yönetimle ilgili, 'Evladım, lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır' derdi. Biz bununla yetiştik. Lider eğer taşın arkasına saklanmazsa meydanda olursa işte millette o zaman 81 vilayette meydanları tıklım tıklım doldurur. 29 gece Demokrasi Nöbetleri tutuldu mu? Tutuldu. Hiçbir ayrım var mıydı? Sanatçısı, sporcusu, milletin hepsi döküldü oralara. Biz milletimizden aldığımız mesajın gereklerini yerine getirmek için kolları sıvadık çalışmaya başladık. PKK'ya ve uzantısı kuruluşlara, kişilere karşı sınırlarımız içinde ve dışında artık daha kararlı bir mücadele içindeyiz" diye konuştu.

"SİNCAR YENİ BİR KANDİL OLMA YOLUNDA, ONUN İÇİN BİZ SİNCAR'A MÜSAADE ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Suriye'ye niye girdik? Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) Suriye'ye Cerablus'a soktuk, bizde arkalarından girdik ve DEAŞ Cerablus'ta hiç durmadı bıraktı gitti. Şimdi Cerablus'a yaklaşık 30 bin Cerablus halkı geldi topraklarına yerleşti. Bir taraftan hastanelerini yaptık, okullarını yapıyoruz, yollarını yapıyoruz vesaire ki Cerabluslu gelsin insanca yaşamaya başlasın. Arkasından RAi oraya girdik. Orayı da DEAŞ terk etti. Durmadık aşağıda Dabık vardı. Dabık DEAŞ'ın kutsalıydı. Orada bir zamanlar Mercidabık savaşlarını yaptığımız yerler. Dabıkt'tan da terk edip gittiler. Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler. Mücadele devam edecek. Ondan sonra Mümbiç'e Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim, PYD YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD PKK aynıdır zaten YPG aynıdır. Biz dedik ki 'Gelin sizinle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım.' Bunu biz sizlerle beraber hallederiz. Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya? Basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak'ta aynen şuanda Kerkük'te Musul'da Telafer'de Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz. Çünkü orada PKK var. Telafer'de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimiz ikiye bölündü. Öyleler zaten, bir kısmı Şia bir kısmı Sünni. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. biz bunu istemiyoruz. Telafer'e sesleniyorum. Bırakın, bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam'la birleşin. Suriye ve Irak'ta bekamızı tehdit eden hiçbir gelişmeye seyirci kalmıyoruz kalmayacağız."

"YATIRIMLARI AZALTMAK ŞÖYLE DURSUN, ARTIRARAK DEVAM ETTİRİYORUZ"

Ekonomide yavaşlayan çarkları yeniden hızlandırmak için gereken tedbirleri aldıklarını vurgulayan Erdoğan, "Yatırımları azaltmak şöyle dursun, artırarak devam ettiriyoruz. İşte bugün İstanbul'da Sayın Başbakanımız uluslar arası yatırım şirketleriyle bir toplantı halinde. Büyük projeleri ardı ardına açıyor, yeni projelerin hazırlıklarını hızlandırıyoruz. 20 Aralık'ta inşallah boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. İnşallah 18 Mart'ta da Çanakkale Köprü'nün ihalesi yapılacak ve inşaatı yüklenecek olan firma belli olacak ve dünyanın en uzun köprüsüne Çanakkale'de sahip olacağız. Diğer taraftan da inşallah Kanal İstanbul'un hazırlıkları yapılıyor. Kanal İstanbul'la da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Adeta ikinci boğazla mukayese edilemeyecek bir boğaza İstanbul kavuşmuş olacak. Milletçe 15 Temmuz'u üstat Necip Fazıl'ın dilinden ifade edecek olursam herhalde şöyle demem gerekir, 'Sur'da bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es'" ifadelerini kullandı.

Haber Ara