Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Sinan Oğan: Kurultayımızı gerçekleştireceğiz

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, 'Takdir Çağrı Heyeti'nin olmak kaydıyla söylüyorum, 19 Haziran'da Ankara'da önümüze demir bariyerleri çektikleri yerde kurultayımızı gerçekleştireceğiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 22:33:46

Sinan Oğan: Kurultayımızı gerçekleştireceğiz

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Sakarya'da partililerle bir araya geldi. Parti bayraklarıyla karşılanan Oğan, kurultay öncesi mesajlar verdi. Oğan, "Belirli süreçlerden geçip geldik. O an gelecek dedik, çoban ateşini yaktık. Diğer arkadaşlarımızda bizden sonra bu sürece dahil oldular. Bugün kurultay yarın iktidar dedik o an geldi. Sayın genel başkanımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10 Temmuz'da seçimli kurultaya gideceğini ilan etti. Bu Milliyetçi Hareket Partisi için dönüm noktasıdır. Şuan biz tarihe tanıklık ediyoruz. Parti içerisinde demokrasi mücadelesi başlattık, Allah'a şükür buna nail olduk. Ve ülkücülere yakışır bir olgunlukta, cennet mekan başbuğumuzun ifade ettiği ülkücü ülkücünün kardeşidir düsturu çerçevesinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

"ÖNÜMÜZE DEMİR BARİYERLERİ ÇEKTİKLERİ YERDE KURULTAYIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Ankara 12. Sulh Mahkemesinin verdiği yetki ile Çağrı Heyetinin 30 Mayıs'ta toplanacağını hatırlatan Oğan, "Çağrı Heyeti üyelerimiz bir araya gelecektir. Ve tüzük kurultayımızın tarihini ve yerini açıklayacaklardır. Elbette yetki Çağrı Heyeti'mizdedir, takdir Çağrı Heyeti'mizdedir. Çağrı heyetimiz gücünü Türk mahkemelerinden alan resmi bir kurumdur. Çağrı Heyeti bu görevini yapmadığı takdirde suç işler, Çağrı Heyeti'nin görevini yapmayı engellemek isteyenlerde suç işler. Bu vesile ile Çağrı Heyeti görevini yapacaktır. Eğer 10 Temmuz'a Çağrı Heyeti karar verecekse, 10 Temmuz'dan en az 15 gün önce bir tarih belirleyecektir, Pazar günü olması gerekmektedir. Bu da muhtemeldir ki, takdir Çağrı Heyeti'nin olmak kaydıyla tahminimi ve tavsiyemi söylüyorum sadece. 19 Haziran'da Allah nasip ederse Ankara'da önümüze demir bariyerleri çektikleri yerde inşallah kurultayımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

"HİÇ KİMSE BİZDEN AYRILIK BEKLEMESİN"

Konuşmasının sonunda kurultaydan tek bir genel başkan olarak çıkacaklarını söyleyen Oğan, "Bütün herkes onun etrafında birleşecek. Hiç kimse bizden bir ayrılık beklemesin. Hiç kimse düşünmesin ki bunlar birbirine düşecek, bunlar kavga edecek, bunlar ayrışacak. Asla buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara