Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Sinan Oğan adaylığını açıkladı

MHP'li eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısı ile genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 15:24:00

Sinan Oğan adaylığını açıkladı

Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, yapılacak bir tüzük kurultayının ardından MHP Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı.

MHP'nin 1 Kasım'da her 4 seçmenden birinin oyunu kaybettiğini ifade eden Oğan, şöyle konuştu:

"Daha da acısı Meclis'te, PKK'nın siyasal uzantısı olan bir partinin dahi gerisine düşmüştür. Diğer taraftan 1 Kasım'da hiçbir ilde birinci olamayan MHP, giderek tüm Türkiye'yi temsil eden bir parti olmaktan uzaklaşıp, belirli bölgelere sıkışan bir parti görünümüne bürünmektedir. MHP, bazı insanların şahsi menfaatleri ve hevesleri için ikbal ve ikmal davası değil, Allah'ın rızasının arzulandığı, yüce Türk milletine hizmet ve mukaddesatımıza sahip çıkma davasıdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kurultay çağrılarına verdiği yanıtları eleştiren Oğan, Bahçeli'nin "iradesini reddettiği delegeler" tarafından 8 ay önce yeniden seçildiğini dile getirdi. 

Oğan, "Sayın Genel Başkan korkmadan, gocunmadan, gücenmeden hızla bir kurultay toplayıp, sorunlarımızın serbestçe tartışılmasına, ülkücü iradenin özgürce tecelli etmesine fırsat vermelidir. Sayın Genel Başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve bir çağrıda bulunuyorum; vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmelidir" diye konuştu. 

Devlet Bahçeli'nin gerekenleri yapmadığı takdirde kendilerinin üzerlerine düşeni yapma kararlılığında olduklarını vurgulayan Oğan, "Bu süreçte ülkücü hareketin bize yüklediği hiçbir görevden kaçınmayacağımı ve tüzük kurultayı gerçekleştikten sonra da MHP Genel Başkanlığına aday olacağımı saygıyla bildiririm" ifadesini kullandı.  

Türkeş'in kızından destek

Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Saraç Türkeş de toplantıya katılarak Oğan'a desteğini açıkladı. 

Türkeş, "Partinin geldiği noktada yeni bir harekete ihtiyaç vardır, kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah yeni bir ivme kazanarak partimizin ilerlemesini ümit ediyorum" ifadesini kullandı. 

Haber Ara