Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Şin Bet'in eski başkan yardımcısı Yitzhak Ilan koronadan öldü

Soruşturmalarda gözaltına alınan Filistinlilere karşı takındığı acımasız tavrı ile tanınan İsrail Güvenlik Servisi (Şin Bet) eski başkan yardımcısı Yitzhak Ilan'ın koronadan öldüğü açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-16 12:54:47

Şin Bet'in eski başkan yardımcısı Yitzhak Ilan koronadan öldü

İsrail Yurtiçi Güvenlik Servisi'nin (Şin Bet) eski başkan yardımcısı Yitzhak Ilan, yaklaşık bir ay önce virüsle enfekte olduktan sonra, 64 yaşında bugün korona salgınından öldü.

İsrailli emekli subay Ilan, eski Sovyet Cumhuriyeti Gürcistan'ın Surami şehrinde doğduğu ve asıl adı Isaac Debrashvili olduğu için profesyonel ortamında "Gürcü" olarak biliniyordu.

Yitzhak Ilan, Filistinlilerle ilişkilerinde İsrail güvenlik servislerinin en katı olan görevlilerden biriydi ve İsrail medyasında en fazla sayıda Filistinli direnişçiyi sorgulayan güvenlik görevlisi olarak yer aldı.

Ilan, 1980'lerin sonunda Birinci İntifada sırasında Ramallah'ta İsrail Güvenlik Teşkilatı'nın baş dedektifi ve 2000'lerin başında İkinci İntifada sırasında Samiriye bölümünün başkanı olarak görev yaptı. Şin Bet'in Gazze'deki terörle mücadele birimine başkanlık etti ve daha sonra Soruşturma Dairesine başkanlık etti.
2010 yılında Shin Bet'in müdür yardımcısı seçildi ve yaklaşık iki yıl bu pozisyonda görev yaptı. 2016 yılında Yönetmen Yuval Diskin'in yerini alması planlanmıştı, ancak Başbakan Benjamin Netanyahu'nun göreve gelen Nadav Argaman adlı kararıyla emekli oldu.

Kaynak: The Jerusalem Post ve Maariv

Haber Ara