Dolar

32,5566

Euro

34,8383

Altın

2.433,81

Bist

9.722,09

Şimşek ve Çetinkaya, yatırımcılarla buluşmak için Londra'ya gidiyor

Kurlardaki hareketliliğe karşı atılan adımlar sıklaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı ziyaretin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya haftaya Londra’ya gidecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-25 08:00:18

Şimşek ve Çetinkaya, yatırımcılarla buluşmak için Londra'ya gidiyor

Türkiye'nin gücünü ve yatırım fırsatlarını yabancı yatırımcılara ve finans kuruluşu temsilcilerine anlatmak için Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, gelecek hafta önemli iki buluşma yapacak.

İstanbul ve Londra'da bir dizi görüşme yapacak olan Şimşek ve Çetinkaya; Türkiye'nin mali piyasalardaki sıkı duruşunun korunacağını da hatırlatacak.

İLK ZİYARET 28 MAYIS'TA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul'da 28 Mayıs Pazartesi günü finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla görüşecek. Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla buluşacak. Burada yapılacak görüşmelerde fon yöneticilerine ülkeye yapılacak her yatırımın karşılığının alınacağı, para ve sermaye piyasalarında fiyatların alım için uygun seviyelerde olduğu aktarılacak.

İŞ DÜNYASINDAN DESTEK

Spekülasyonlara karşı atılan adımlar iş dünyası tarafından da destek gördü. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bankacılık sektörünün güçlü yapısının, ekonomimiz açısından önemli bir güven kaynağı olduğunu söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, başta siyasetçiler olmak üzere vatandaşından tüccarına, bürokratından tüm partilerin mensuplarına kadar herkese milli bir görev düştüğünü aktardı.

TL İLE DIŞ TİCARET

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, öngörülebilirlik ve fiyat istikrarına dikkat çekti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de dış ticaretin TL ile gerçekleşmesi için yoğun bir gayret içinde olduklarını kaydetti.

Haber Ara