Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Şimşek: 'Türkiye'nin huzurunu hedefledikleri açık'

Maliye Bakanı Şimşek, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Bu terör eylemini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin huzurunu, barış iklimini, kardeşliğini hedefledikleri açık' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 21:14:11

Şimşek: 'Türkiye'nin huzurunu hedefledikleri açık'

AA'nın haberine göre,; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu terör eylemini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin huzurunu, barış iklimini, kardeşliğini hedefledikleri açık" dedi.

Gaziantep Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Şimşek, burada yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk halkına da sabırlar dileyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Tabii ki bu vahşi, insanlığını kaybetmiş... Onları ifade edecek doğrusu bir sıfat bulmak zor. Bu terör eylemini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin huzurunu, barış iklimini, kardeşliğini hedefledikleri açık. Millet olarak inşallah biz bir ve beraber olacağız. Bu türden milletin huzuruna ve kardeşliğine yönelen kurşunları, bombaları, Allah'ın izniyle etkisiz hale getireceğiz. Asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır çünkü terör nereden gelirse gelsin, şiddet nereden gelirse gelsin, lanetlenmeli ve millet olarak ortak duruş sergilemeliyiz."

Saldırının amacının 1 Kasım seçimlerine gidilirken milleti birbirine düşürmek olduğuna dikkati çeken Şimşek, Türkiye üzerinden provokasyon ve operasyon yapılmasının düşünüldüğünü ancak milletin bu tuzaklara düşmeyeceğini, birliğinin, kardeşliğinin ve beraberliğinin daha da güçleneceğini vurguladı.

AA muhabiri Leyla için başsağlığı

Şimşek, IŞİD tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'ya rahmet, yakınlarına ve AA'ya başsağlığı diledi.

Savaş bölgesinde muhabirlik yapmanın büyük cesaret ve fedakarlık istediğini kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Bazen de fedakarlığın en üst seviyesi maalesef böyle bir şehadetle ortaya çıkabiliyor. Yani o sıkıntılı bölgelerden, zor coğrafyadan, o çatışma ortamından bütün dünyayı o insanlık trajedisiyle ilgili bilgilendirmek için verilen mücadele, aslında bir anlamda mukaddes mücadeledir. Yani o görev nedeniyle ben inanıyorum ki şehitler mertebesindeki arkadaşımızdır çünkü dünyada o zulümle ve trajediyle ilgili görevini ifa ederken hayatını kaybetmiş."

Haber Ara