Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Silvan'daki terör örgütüne yönelik operasyon

Silvan'daki terör örgütüne yönelik operasyon

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 15:08:32

Silvan'daki terör örgütüne yönelik operasyon
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis Çakır için Of ilçesindeki Çarşıbaşı Camisi önünde tören düzenlendi.

Törene, şehit Çakır'ın annesi Nuriye, babası Fahri, eşi Dilek, çocukları Büşra ve Sıla, kardeşleri Ali Kemal ve Adem Çakır, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Salih Cora, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, polis ve askeri erkan ile ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar katıldı.

Törende şehit Çakır'ın özgeçmişi okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile çeşitli derneklerin çelenk gönderdiği törende, cami çevresindeki çok sayıda ev ve iş yeri de bayraklarla donatıldı.

Törende, şehit Çakır'ın eşi Dilek Çakır, eşinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin çocuğu Büşra'nın zaman zaman annesinin göz yaşlarını sildiği görüldü.

Törende, şehidin annesi Nuriye ve babası Fahri Çakır, güçlükle ayakta durdu.

Şehit Necmi Çakır'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, camide öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası bir süre polis mangası tarafından omuzlarda taşınıp katılımcıların tekbirleri ve konvoy eşliğinde getirildiği Sırağaç Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Silvan'da, Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ile sokaklara teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla iki gün önce sabah uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştı.

Teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan özel harekat polisi Necmi Çakır, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Haber Ara