Dolar

32,5173

Euro

34,7835

Altın

2.423,98

Bist

9.739,85

'Silopi'de zararı olanlara ödeme hazırlığı yapıyoruz'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Silopi'de zarar tespiti yapılan hanelere yarım hazırlığında olduklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 15:41:43

'Silopi'de zararı olanlara ödeme hazırlığı yapıyoruz'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, NTV'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terör olayları, Cizre ve Silopi'de hasar tespit çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, Türkiye'nin uzun yıllardır terör belasıyla uğraştığını, terörün etkilerinin hep birlikte görüldüğünü söyledi.

Silopi'de operasyonların tamamlandığını, ilk aşamada zarar tespitlerinin yapıldığını belirten Yılmaz, çalışmalar bittikten sonra da Silopi'yi riskli alan ilan ettiklerini hatırlattı. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Orası için yeni bir imar planı çalışması yürütülüyor. Çevre Şehircilik Bakanlığımız yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, çocuk oyun parklarıyla, yollarıyla çok daha iyi bir şehirleşme oluşması bakımından da bir çalışma yapılıyor, o aşamadayız. Zarar tespiti yapılan hanelerle ilgili 10 bin liraya kadar hafif zararı olanlara nakdi olarak karşılığını ödemek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz."

Cizre'deki zarar tespitlerinin devam ettiğini belirten Yılmaz, bu tespitler bittikten sonra Cizre'de de Silopi'ye benzer bir şekilde bu süreci yürüteceklerini ve yeni bir şehirleşme anlayışı içinde çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Silopi'de özel şahısların konutlarında 80 milyon liralık hasar 

Söz konusu bölgelerde zararın boyutunun sorulması üzerine de Yılmaz,Silopi'de özel şahısların konutlarıyla, binalarla ilgili 80 milyon lira civarında bir zararın söz konusu olduğunu bildirdi.

Buna kamunun binaları, camileri ve benzeri yerlerin dahil olmadığına işaret eden Yılmaz, "Bu sadece özel şahıslara ait yapılarda meydana gelen zarar. Tabii Cizre'de bu çok daha büyük olacak" dedi.

Haber Ara