Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Silopi’de 3 YDG-H’li öldürüldü

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polislerin ‘öz yönetim’ ilan edilen mahallelere yönelik operasyonları devam ediyor. Operasyon sonucu 3 YDG-H'li öldürüldü. HDP’li Encü, 'Gençler silahsızdı, infaz edildiler' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 15:39:52

Silopi’de 3 YDG-H’li öldürüldü

Ajansların haberine göre, Kentteki Kobanê Mahallesi'nde gece saat 02.00 sularında bir kişinin evine sığınan üç genç, polisler tarafından ablukaya alındı.

Evin etrafını saran polis, daha sonra uzun namlulu silahlar ile eve sığınan gençlere saldırdı. Saat 06.00'a kadar süren saldırıda 3 gencin öldürüldüğü belirtildi.

Olayın ardından Silopi'ye giden ve yaşananlara ilişkin Evrensel'e bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Ev polisler tarafından ablukaya alınıyor. Gençler polisin saldırabileceği endişesiyle aileyi evden çıkarıp bekliyor. Bu sırada polis uzun namlulu silahlarla eve ateş açıyor” dedi.

Gençlerin silahsız olduğunu ve polislerce infaz edildikleri dile getiren Encü, cenazelerin Silopi Devlet Hastanesi'ne götürülmesi gerekirken, polislerce adeta kaçırılarak Habur Sınır Kapısı'na götürüldüğünü belirtti. Encü, “Habur Sınır Kapısı'na götürerek halkın cenazeye sahip çıkmasını engellemek istemiş olabilirler. Bunu neden yaptıklarına biz de anlam veremedik” dedi. Geçtiğimiz günlerde de Habur Sınır Kapısı yakınlarında iki sivilin cenazesinin bulunduğunu hatırlatan Encü, “Orada hâlâ bekletilen 13 cenaze de var. Bir mesaj vermek istiyorlar herhalde” dedi .

Haber Ara