Dolar

32,6078

Euro

34,8089

Altın

2.494,00

Bist

9.524,59

Silifke'den Irak'a bakla ihracı

Mersin'in Silifke ilçesinde bakla üreticilerinin Atayurt hal tesisine getirdiği ürünler, özel olarak paketlenip Irak'a ihraç ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 09:48:04

Silifke'den Irak'a bakla ihracı
Mersin'in Silifke ilçesinde bakla üreticilerinin Atayurt hal tesisine getirdiği ürünler, özel olarak paketlenip Irak'a ihraç ediliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, bakla sezonunun başladığını ve şuanda üreticiden kilosunun 2,5 liradan alındığını kaydetti. İhraç edilecek olan baklanın özel olarak paketlendiğini ifade eden Türer, bakla fiyatının iyi olmasının ise üreticiyi sevindirdiğini belirtti. Bu yıl bin dönüm araziden yaklaşık 500 ton bakla hasat edileceğini vurgulayan Türer, bunun yarısının Irak'a ihraç edileceğini, kalan kısmının ise iç piyasada tüketileceğini söyledi.

Hasat mevsiminin Mart ayı sonuna kadar devam edeceğini anlatan Türer, fiyatların bu şekilde gitmesi halinde çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacaklarını belirtti. Türer, göz alıcı yeşil rengiyle tazeliği simgeleyen baklanın geçmişinin çok eskilere dayandığını, vitamin bakımından da zengin bir sebze olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olduğunu belirterek, "Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak yenilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların sezon boyunca iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesidir" dedi.

Bakla Üreticisi Sedat Kaya ise fiyatların şu anda iyi olduğunu ve bu şekilde devam etmesi halinde mutlu olacaklarını söyledi.

Haber Ara