Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

'Silahlı saldırılar ABD için terörden bile tehlikeli'

Obama, ülkede silahlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının terör eylemleri sonucu ölenlerin sayısından daha fazla olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 14:46:22

'Silahlı saldırılar ABD için terörden bile tehlikeli'

Ajansların haberine göre, Obama, “Bu tarz trajedileri her duyduğumda kalbim parçalanıyor. Biliyoruz ki, ülkemizde silahlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, terör eylemleri sonucu ölenlerin sayısında çok daha fazla” diye konuştu.

‘SALDIRILAR YAYGINLAŞTI AMA DÜZENLEME KIRINTISI BİLE YOK'

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da saldırının ardından, yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin, ABD Kongresi'ne, bireysel silahlanma konusunda somut adım atması çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Earnest,  “Bu saldırı, silahlı şiddetin yeni bir örneği. Benzer saldırılar, tüm ülkede fazlasıyla yaygınlaştı. Ancak bu şiddeti durduracak bir yasal düzenleme kırıntısı bile yok. Kongre, silahlanma konusunda Amerikalıların anayasal haklarını ihlal etmeden adımlar atabilir” açıklamasını yaptı.

OBAMA SİLAHLANMA SORUNU İÇİN ‘EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM' DEMİŞTİ

Obama geçen ay yaptığı açıklamada, iki dönem devam eden başkanlık görevi süresince en büyük üzüntüsünün bireysel silahlanma sorununda reform yapılamaması olduğunu dile getirmişti.

TRUMP: SİLAH PROBLEMİ YOK, AKIL SAĞLIĞI ROBLEMİ VAR

ABD'de 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den adaylığını koyan milyarder işadamı Donald Trump'ın iki gazetecinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı hakkında yorumu ise farklı oldu. CNN'e konuşan Trump, “Bu bir silah problemi değil, akıl sağlığı problemi. Söz konusu olan hukuk sorunu da değil, insanlar” dedi.

Amerikan yerel televizyon kanalı WDBJ7 için çalışan Alison Parker (24) ve Adam Ward (27) isimli gazeteciler, çarşamba günü canlı yayın sırasında bir silahla vurularak öldürülmüştü. Saniye saniye kameralara yansıyan cinayeti gerçekleştiren Vester Lee Flanagan, intihar girişiminin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Ara