Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

'Silahlar sussun' çağrısına sessiz kalan akiller

Akiller toplantısında “derhal silahlar susmalı” çağrısı yapıldı. Birkaç akil toplantıya katılmadığı gibi metnin altında imzasının bulunmasını da istemediler...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 09:04:42

'Silahlar sussun' çağrısına sessiz kalan akiller

Cumhüriyet'in haberine göre, Akiller heyetinin barış çağrısıyla sonuçlanan toplantısı basına “akiller heyetinde yer alan bir grup insanın inisiyatifi” olarak duyuruldu. Toplantının yeri ve saati basından gizlendi. Ancak Arnavutköy'deki Sur balık lokantasında yapılan toplantı başlamadan gazeteciler lokantanın önündeki yerini aldı. 2 saat süren toplantının ardından kamuoyuna yapılan açıklamada kapıya gelen savaşı durdurmak için “derhal silahlar susmalı” çağrısı yapıldı.

Akiller grubunun yaptığı toplantı için özel olarak seçilen 28 kişiye katılım çağrısı yapılmıştı. Bunların arasında AK Parti'den aday olan ya da milletvekili seçilen isimler yoktu. Abdurrahman Dilipak gibi isimlere de çağrı yapılmadı. Akan kanın durması, yeniden çözüm sürecine dönülmesi noktasında elini taşın altına koyabilecek çekirdek bir kadro oluşturulmak istendi. Toplantıya 10 kişi katıldı. Metnin altında ise 20 Akil İnsan'ın imzası vardı. Öğrendiğinildiğine göre, toplantıya katılamayan akillere telefon açılarak kamuoyuna açıklanacak metin okundu ve imzalayıp imzalamayacakları soruldu. 10 Akil'den olumlu yanıt alındı. Onların isimleri de metnin altına yazıldı. 8 isim ise açıklamayı “HDP çizgisinde” bulduğu için imzalamak istemedi. “HDP hatalı. PKK silah bırakmalı” diyerek doğrudan Erdoğan ve AK Parti hükümetinin sözleriyle metne karşı çıktılar. İşte o 8 kişiden 3'ü Can Paker, Hilal Kaplan ve Yıldıray Oğur'du. 

Haber Ara