Dolar

32,5132

Euro

34,7850

Altın

2.420,59

Bist

9.678,37

Şike davasında önemli gelişme

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu isimlerin içinde oldukları şike davasında savcı 'beraat mütalaası' verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 10:46:04

Şike davasında önemli gelişme

Yeniden görülmeye başlanan şike davasının 5. duruşmasında savcı beraat mütalaası verdi. 

İlhan Ekşioğlu: Tüm camiamızın gözü aydın
 
Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Tüm camiamızın gözü aydın. Allahımıza şükürler olsun. Bugünleri de gördük."

Savcının beraat mütalaası;

Şimdi ne olacak?

Başkan Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların beraat etmesi halinde Fenerbahçe için yepyeni bir süreç başlayacak. Hatırlanacağı gibi daha önce de Fenerbahçe Başkanı, bu yaşananların bir kumpas olduğunu iddia etmiş, yeniden yargılama sonrasında beraat etmeleri halinde hem UEFA hem de TFF'ye kayıp yıllar için çok ciddi maddi-manevi tazminat davaları açacaklarını belirtmişti. Süreçle ilgili olarak Yıldırım'ın hukukçu kurmaylarıyla buluşacağı ve yol haritasını şekillendireceği öğrenildi.

İşte iddianame metni

“Örgütün kendi sahasında mücadele edebilmesi için ilgili ilgisiz bütün soruşturmalar CMK 250 kapsamına dahil edilmiştir. Hiç alakasız yere daha sporda şiddet yasası yokken başlatılan şike soruşturması, güncel koşullarda sadece dolandırıcılık konusu edilebilecek iken, silahlı örgüt soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü'ne karşı yapılan operasyon, CMK 250. maddesi kapsamında yapılmıştır. Bu soruşturmalar daha hazırlık safhasında iken bütün deliller kamuoyuyla paylaşılmış, suçluluğu sabit olmamış insanlara kişilik suikastleri yapılmıştır. Bu davaların çoğu hakkında daha sonra kumpas olduğuna dair kararlar verilmiş, bir kısmı hakkında yeniden yargılama faaliyeti başlamıştır.”

Haber Ara