Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Şikayetle hizmet arasında 93 kayyum belediyesi

İçişleri Bakanlığı, kayyum atanan ve vatandaşın bazı konularda şikayetçi olması üzerine 93 belediyeye müfettiş gönderdi ve kayyum belediyelerinin performansını arttırmak, eksiklerini gidermek için yeni bir süreç başlattı. Bunun üzerine kayyum atanan belediyelerin bu güne kadar ortaya koydukları hizmetler de gündeme geldi. Bu belediyelerin toplamda 2,3 milyar liralık yatırım yaptığı belirlendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 11:31:38

Şikayetle hizmet arasında 93 kayyum belediyesi

Bugüne kadar 93'ü PKK, 8'i FETÖ iltisaklı olduğu anlaşılan, Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüyle doğrudan ilişkili hâle geldiği, lojistik, finans, araç gereç desteği sağladığı tespit edilen 101 belediye görevden alındı ve yerlerina kayyum atandı. Fakat bu kayyumlar da incelemeye alındı. İncelemeler sonunda kayyum belediyelerin bu güne kadar 2.3 milyar liralık yatırım yaptığı, birçok yerdeki alt yapı ve su sorunalrını çözdüğü belirlendi.

KAYYUM BELEDİYELER İNCELENİYOR

Zaman zaman İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı, daha çok bakan yardımcısı ve üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyet, kayyum belediyelerini ziyaret etmeye başladı. bu ziyaretlerde vatandaşların şikayet ettikleri şeyler gündeme getirilerek, belediyelere yönelik bir ihtiyaç-eksiklikler listesi çıkarılıyor. Ak Partili çevrelerin "Bir nevi performans değerlendirmesi" diyerek yaklaştığı ziyaretler sonrasında söz konusu belediyelerin hizmetleri ve harcadıkları maliyetler de gündeme geldi.

650 MİLYONLUK BORÇ ÖDENDİ

Buna göre kayyum atanan belediyelerin piyasaya olan toplam 650 milyon TL borcunun ödendiği belirlendi.

1,5 SAAT SU VERİLEN YERLERE 10 SAAT SU VERİLMEYE BAŞLANDI

Daha önce evlere 1.5 saat su verilen bazı yerleşim yerlerinde bu sürenin 10 saate çıkarıldığ aktarıldı.

HAKKARİ-YÜKSEKOVA'DA HİÇ KANALİZASYON HATTI YOKTU

Bakanlık yetkilileri, Hakkâri Yüksekova Belediyesi'nde hiç kanalizasyon hattı yokken, 300 kilometrelik bir hattın inşa edildiğini belirtti.

50 YILLIK İÇME SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ağrı'nın Tutak Belediyesi'nde 50 yıllık içme suyu probleminin çözüldüğü, birçok belediyeye spor kompleksi ve gençlik merkezi yapıldığı da bilinen hizmetler arasında.

2.3 MİLYAR LİRA YATIRIM

Bakan Soylu eşliğinde yapılan bu ziyaretler ve kayyumların hizmetlerinin gündeme gelmesi sonrasında bu belediyelerin yaptıkları yatırımlar kamuoyuna yansıdı. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre bu belediyeler, toplam 650 milyon lirayı aşan borçları öderken, alt yapı hizmetlerinden, içme suyu projelerine, sosyal donatılardan, yol asfaltlama çalışmalarına kadar bugüne kadar 2.3 milyar lirayı aşan yatırım yaptı.

ASFALT ÇALIŞMALARI

HDP'den kayyuma devredilen 93 belediyede bugüne kadar 6 bin 782 km sıcak asfalt, 5 bin 849 km sathi kaplama, 16 bin 500 km stabilize yol çalışması, 22 bin km parke-beton yol yapıldığı belirtildi. Ayrıca, bin 707 km içme suyu şebekesi, 30 bin 23 km'lik atık su arıtma, 205 km yağmur suyu isale hattı, 754 çocuk oyun parkı ve 367 gençlik-kültür-spor merkezi yapıldı. Kişi başı düşen yeşil alan miktarı metrekare bazında yüzde 500 artırıldı, kadınlar için 92 adet merkez açıldı ve bu merkezlerden 150 bin kişi yararlandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara