Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Siirt'te Kapan-7 Garisa Operasyonu

Siirt kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen 'Kapan-7 Garisa Operasyonu'nda tespit edilen 17 mağara, barınak ve sığınak ile 2 el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 17:30:26

Siirt'te Kapan-7 Garisa Operasyonu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Siirt'in Eruh ilçesinin Akmeşe, Pervari ilçesinin Köprüçay köyü Hasan Tepe mevkisindeki Garisa bölgesinde faaliyet gösteren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan Kapan-7 Garisa Operasyonu sürüyor.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay'ın emir komutasında yürütülen, jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusu 480 personelden oluşan 46 operasyonel tim ile Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi (METİ) ile Patlayıcı Madde İmha Timi'nin (PAMİT) de görev aldığı operasyonda erzak tespit köpeği ve 2 mayın arama köpeği de yer alıyor.

Drone ve insansız hava araçlarıyla (İHA) da havadan destek sağlanan operasyonda teröristlerce kullanılan 17 mağara, barınak ve sığınak ile araziye tuzaklanan 2 el yapımı patlayıcı tespit edildi.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından mağara, barınak ve sığınaklar uzman ekiplerce kullanılamaz hale getirildi, el yapımı patlayıcılar da imha edildi.

Operasyonda ayrıca el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, teröristlere ait giysi ve ayakkabı ile yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi.

BİTLİS'TE PKK'LI TERÖRİSTLERE AİT MALZEMELER İMHA EDİLDİ

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarının istihbari çalışmaları sonucu Tatvan kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

Bunun üzerine, 11 Mart'ta bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla, "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Erhan Bahargülü 2020-06" ve "Şehit Güvenlik Korucusu Sedat Aktaş 2020-04" operasyonlarının başlatıldığı bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Operasyonlar kapsamında bir sığınak, 3 büyük tüp, 2 jelikan bidon, 9 adet 30 litrelik su bidonu, 2 büyük pil, 8 çift ayakkabı, pantolon, kazak, çekiç, 3 murç, çakmak gazı, akıllı cep telefonu, sim kart ve batarya ele geçirilmiştir. Delil niteliğindeki malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla el konulmuş, diğer malzemeler de yerinde imha edilmiştir. Ele geçirilen sığınak ise kullanılamaz hale getirilmiştir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla kent genelinde operasyonlarını arttırarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Haber Ara