Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Siirt'te derede akıntıya kapılarak kaybolan kadınlar

Siirt'te derede akıntıya kapılarak kaybolan kadınlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 14:53:57

Siirt'te derede akıntıya kapılarak kaybolan kadınlar
Siirt'in Pervari ilçesinde derede akıntıya kapılarak kaybolan kadının bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Yukarıbalcılar köyü Çemikare Yaylası'ndaki dereden el ele tutuşarak geçmeye çalışırken yanındakilerle akıntıya kapılan Emine Gürbüz'ün (79) bulunması için jandarmanın desteğiyle AFAD ekiplerince 6 gün önce başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

AFAD Siirt Şube Müdürü Cahit Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 kadının yaralı ve 2 kadının cesetlerinin bulunduğu olayda kaybolan Emine Gürbüz'e ulaşılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Derenin sarp bölgelerden geçtiği için AFAD ekiplerin girmeye zorlandığı bazı yerlerde arama yapabilmek için Çatak Belediyesinden iş makinesi istediklerini belirten Akkoyun, "Arama çalışmalarının sıkıntılı olduğu yerlerde suyun akış yönünü değiştirmek için belediyeden iş makinesi istedik. Bu sayede suyun yönünü değiştirdikten sonra giremediğimiz yerlerde arama yapacağız" dedi.

- Olay

Pervari'de 10 haziran'da peynir yapımında kullanmak üzere ot toplamaya gittikleri yaylada dereyi el ele tutuşarak geçmeye çalışan Hadiye Eryılmaz, Emine Gürbüz ile Müri (67) ve Azime Toraman (50) akıntıya kapılmıştı. Boğulan Müri Toraman'ın cesedi sudan çıkarılırken, sudan çıkmayı başaran Azime Toraman Pervari Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Akıntıda kaybolan Hadiye Eryılmaz ile Emine Gürbüz için arama çalışması başlatılmıştı. Olaydan iki gün sonra Hadiye Eryılmaz'ın cesedine ulaşılırken, kayıp Emine Gürbüz bulunamamıştı.

Haber Ara