Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Siirt'te 400 polisle asayiş uygulaması

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan Emniyet ve birim amirlerinin de aralarında bulunduğu 400 polisin katılımıyla 7 bölgede 11 ayrı noktada asayiş uygulaması yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-31 05:32:20

Siirt'te 400 polisle asayiş uygulaması

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Siirt İl Emniyet Müdürlüğü İl Merkezi Polis Sorumluluk bölgesinde umuma açık ve umuma mahsus yerler ile şahıslar ve araçlara yönelik 400 personelin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Yağmura rağmen tek tek işyerlerini gezen polis ekipleri, kimlik kontrolü işyeri açma ve çalışma ruhsatı denetimi yaptı.

"SİİRTLİLER BİZE GÜVENSİN"

Uygulama hakkında gazetecilere açıklama yapan Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Emniyeti, Jandarma, Tugay ve MİT ile 24 saat teyakkuzda olduklarını söyledi. Güvenliğin sağlanması konusunda Siirtlilerin kendilerine güvenmesini isteyen Özkan, bu tür uygulamaların zaman zaman yapıldığını, bugün de yılbaşı öncesi geniş çaplı bir asayiş uygulaması başlattıklarını ifade etti. 400 personelle 7 bölgede 4 giriş-çıkışta 11 ayrı yerde uygulama başlattıklarını aktaran Özkan, "Uygulamaların amacı sıkıntılı, aranan kişilerin tespiti ve genel olarak emniyetin güvenliğin her yerde olduğunu göstermek istedik. Siirt'imiz Allah'a şükür iyi durumda. Vatandaş buralarda yakın bölgelerde yaşanan olaylara tevessül etmiyor, edenlere de fırsata vermiyor. Huzursuzluğun Siirt'te yayılmasına müsaade etmiyor. Biz güvenlik güçler olarak başta sayın valimiz olmak üzere Emniyet, Jandarma, Tugay ve MİT ile 24 saat teyakkuz halindeyiz" dedi.

Özkan, 'terörle mücadelede' vatandaşın daha fazla desteğine ihtiyaç duyduklarını da ifade ederek, "Vatandaşlarımız biz her türlü desteği veriyor. Daha fazla da bekliyoruz. Siirt özelinde çok iyiyiz. Siirt halkı huzurunun bozulmasını istemiyor. Bu konuda destek var" diye ifade etti.

94 İŞYERİ 10 METRUK BİNA ARANDI

İcra edilen uygulamada 94 işyeri, 10 metruk bina, 281 araç kontrol edildi. Kontrollerde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı tespit edilen 2 işyerine, görev belgesi bulunmadığı tespit edilen bir iş makinesine idari işlem yapıldı. Ayrıca bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, bin 350 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı.

VATANDAŞLARDAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TAM DESTEK

Şehrin en işlek caddesi olan Güres, başta diğer birçok yerde genel asayiş uygulaması çerçevesinde polisleri karşılarında gören esnaf, güvenlik güçlerine çay ikram edip, yapılan uygulamalar için teşekkür etti. 

Haber Ara