Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Şiiler İbadi'nin talimatıyla hareket ediyor

Musul operasyonunda, Şii milislerin Irak Başbakanı İbadi'den aldığı talimatlarla hareket ettiği iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 05:22:10

Şiiler İbadi'nin talimatıyla hareket ediyor

IŞİD karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones, Şii Haşdi Şabi milislerinin Musul ve civarındaki artan etkinliklerini "Irak yönetiminin kararı" şeklinde değerlendirdi.

Tümgeneral Jones, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Jones, Şii Haşdi Şabi milislerinin Musul ve civarındaki bölgelerde gösterdiği etkinliğin artmasının Musul'un kurtarılmasından sonra "mezhepsel bir bölünmeye" neden olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

Koalisyonun bağlayıcı işbirliğinin sadece Irak yönetimine olduğunu vurgulayan Jones, "Şii unsurlara açık emirler ve talimatlar veren Başbakan İbadi'dir. Musul operasyonu boyunca bu unsurların, bu talimatlara göre hareket ettiğini söylemeliyiz." şeklinde konuştu.

"İbadi, bu durumdan memnun gözüküyor"

Bağdat yönetimi ile Şii unsurlar arasındaki anlaşmaların sonuçlarının Musul'da görüldüğünü kaydeden Tümgeneral Jones, "Anlaşılan Başbakan İbadi, bu durumdan memnun gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Askeri amaçları bakımından Musul'un kurtarılması sürecinde Bağdat yönetimiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini aktaran Jones, İbadi yönetiminin Şii unsurlar verdiği talimatlarla ilgilenmediklerini söyleri. Jones, "Her ne olursa olsun biz Irak güvenlik güçlerini destekliyoruz." dedi.

Haber Ara