Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Şii Sadr'dan İngiltere'ye tepki

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, İngiltere tarafından ülkeye gönderilmesi kararlaştırılan askerleri 'işgalciler' olarak göreceklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 21:58:06

Şii Sadr'dan İngiltere'ye tepki

Sadr bir soru üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Musul'u kurtarma operasyonları çerçevesinde İngiltere'nin ülkeye göndereceği askerlerin özgür olmayacaklarını ifade ederek, "Musul operasyonuna katılan İngiliz güçleriyle işgalciler olarak muamele edeceğiz" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Londra'nın terör örgütü DAEŞ'le mücadele amacıyla Irak'a göndereceği askerlerinin sayısını 500'e yükselteceğini duyurmuştu.

Sadr, daha önce yayımladığı açıklamada, ABD'nin, müttefiki dediği İngiltere ile ülkede askeri varlığını güçlendirdiğine işaret ederek, "ABD veya başkasından Irak'a herhangi bir müdahaleyi reddederiz ve onları 'toprağımızı işgal edenler' olarak değerlendiririz." ifadelerini kullanmıştı.

Bağdat'ı ziyareti sırasında açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter de Musul'un DAEŞ'ten geri alınması operasyonu çerçevesinde Irak'a 560 ilave asker gönderileceğini söylemişti. Carter, bu askerlerin büyük ölçüde Musul'a bağlı El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne lojistik ve altyapı desteği vereceğini aktarmıştı.

Haber Ara