Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Şii milisler Türkiye'yi Irak konusunda uyardı

Şii milislerin bir sözcüsü, Ankara'nın Başika'daki askerlerini çekmemesi durumunda saldırmaya hazır olduklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 14:40:11

Şii milisler Türkiye'yi Irak konusunda uyardı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre İngiliz Times gazetesi Haşdi Şabi sözcülerinden Cevad el Tilbawi'nin bazı açıklamalarını gündeme taşıdı.

Habere göre Tilbawi "Musul'daki Türk birlikleri meşru bir hedef olacak. Türk askerlerine, IŞİD'e nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız" dedi.

Gazete, Türk askeri varlığını bir işgal eylemi olarak tanımlayan Bağdat yönetiminin Türk askerinin çekilmesini talep ettiğini hatırlattı.

Türkiye'nin ise Sünnilerin bölgeden çıkartılmasını önlemek için askerlerinin Kuzey Irak'ta kalmasında ısrarcı olduğu vurgulandı. Gazete, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Musul, Musullularındır. Dışarıdan getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın" şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Times, Türk askerlerinin Iraklı Türkmenleri eğittiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türk askerlerinin Musul operasyonunda yer alabileceğinin sinyalini verdiğini belirtti.

"TÜRK ORDUSU İLE SAVAŞIRIZ"

Rudaw'a konuşan Haşdi Şabi'nin Güvenlik Sözcüsü Yusuf El Kilabi de "Irak'ın kuzeyinde bulunan güçler işgalcidir ve Irak hükümeti tarafından davet edilmemiştir. Bu şekilde kalmaları durumunda onlara işgalci güç muamelesi yapar, DEAŞ ile savaştığımız gibi onlara karşı da savaşırız. Aynı şekilde Türk ordu güçlerine karşı da geliriz" demişti.

Haber Ara