Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Şii lider Sistani: Irak’ı yabancılar değil, çocukları yönetmeli

Süleymani suikastını kınayan Irak'ın en büyük Şii makamı Ayetullah Ali Sistani, cuma vaazında yaptığı konuşmada, “Irak, yabancıların rolü olmadan çocukları tarafından yönetilen kendisinin efendisi olmalı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 10:51:03

Şii lider Sistani: Irak’ı yabancılar değil, çocukları yönetmeli

Irak'ın en büyük Şii makamı Ayetullah Ali Sistani, “Irak, yabancıların rolü olmadan çocukları tarafından yönetilen kendisinin efendisi olmalı” dedi.

Sistani, Irak makamlarının ülkede sorumluluk düzeyine yükselmesini istedi.

Sistani, Kerbela şehrinde Cuma günü yaptığı vaazında, Irak'ın farklı ilişkilere sahip tüm insanları için bir ülke olması gerektiğini vurgulayarak, “Irak, yabancıların rolü olmadan çocukları tarafından yönetilen kendisinin efendisi olmalı” dedi.

Irak'ın egemenlik ihlallerinin, krizin üstesinden gelmede otoritenin zayıflığını yansıttığını ve krizin ele alınamamasının Irak'ta hırslara ulaşmak için dış müdahalelere kapı açtığını da sözlerine ekledi.

Sistani, geçen hafta Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Popüler Seferberlik Teşkilatı başkan yardımcısı Abu Mahdi Al-Muhandis'in Bağdat'taki Amerikan operasyonu ile öldürülmesinden sonra herkesi akıllıca hareket etmeye çağırdı.

Sistani, Iraklıları, ülkenin içinde bulunduğu zor durum konusunda uyardı ve Süleymani'yi öldüren Amerikan saldırısını "kaba saldırı" olarak nitelendirdi. Sistani, saldırının Irak'ın egemenliğinin çirkin bir ihlali ve uluslararası sözleşmelerin ihlali anlamına geldiğini belirtti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara