Dolar

32,5636

Euro

34,9168

Altın

2.434,50

Bist

9.645,02

'Sigortacılıkta bölgesel güçten küresele güce doğru adım atıldı'

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez 3 kamu şirketinin tek çatıda birleşmesinin önemine dikkati çekerken Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli de Türkiye'nin liderlik yolunda önemli adımlar attığını hatırlattı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-09 12:08:55

'Sigortacılıkta bölgesel güçten küresele güce doğru adım atıldı'

 Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni devamında  atılan adımlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, 3 kamu sigorta şirketini Türkiye Sigorta AŞ, 3 kamu hayat emeklilik şirketini de Türkiye Hayat Emeklilik AŞ çatısı altında birleştirdiklerini belirterek, “Bu platformu, ülkemizin gurur duyacağı şekilde elementer, hayat emeklilik ve İslami sigorta alanlarında bölgesel ve küresel sigorta lideri seviyesine ulaştıracağımıza inancımız tam” değerlendirmesinde bulundu.Sönmez, “Gücü adında olan Türkiye Sigorta ve Hayat Emeklilik, lider Türkiye'nin lider kuruluşlarından biri olacaktır. Buradan bunun sözünü vererek ayrılıyorum” yorumunu yaptı.

sig

Yeni alanlarda öncü olmak esas

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli ise “2020 yılının en büyük birleşmesini söz verdiğimiz takvimde ve pazar payımızı da artırarak hayata geçirdik” dedi.
Türkiye Sigortanın 38 bölge, 2 bin 620 çalışan ve 15 milyon müşteriye hizmet veren Türkiye'nin en büyük sigorta ve emeklilik şirketi olduğunu belirten Benli, “Sigortacılığı yeniden tanımlamak yepyeni alanlarda öncü olmak istiyoruz. İsmimizden gelen sorumluluğun bilinciyle hedefimiz üretim ve karlılıkta sürdürülebilir liderlik ve Türkiye dışında da faaliyetleri bulunan global bir sigorta şirketiolmak. Bir olmakla elde ettiğimiz güçlü pozisyon sayesinde, sektörün büyümesinde ve finansal piyasalardan aldığı payın artırılmasında öncü ve yönlendirici konumda olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara