Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

Sigorta borcu olanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem: 'Genel Sağlık Sigortalısı olan vatandaşlarımızın prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık merkezlerinden sağlık hizmeti alabilecekler.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 20:03:26

Sigorta borcu olanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem: "Bakanlar Kurulu kararı ile Bağ-Kur'lu ve sosyal güvencesi olmadığı için Genel Sağlık Sigortalısı olan vatandaşlarımızın prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden sağlık hizmeti alabilecekler."

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının yapılandırılması için gelir tespiti sorgusu için bugün son gün. Sigorta borcu sorgulaması nasıl yapılır? Peki, GSS borç sorgulaması nasıl yapılır? GSS prim borcu olanlar ne yapacak? Gelir tespiti başvurusu nasıl yapılır? İşte GSS hakkında son dakika bilgiler haberimizde...

Sigorta borcu sorgulaması nasıl yapılır?
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının yapılandırılması için gelir tespiti için Kaymakamlığı başvuru süresi bugün saat 17'de sona erecek. Toplam 7 milyon kişiyi ilgilendiren toplam 9 milyar liralık borç yapılandırması devlet tarafından ertelenmişti. Torba Yasa olarak bilinen ve 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı yasanın gelir tespitini ilk kez yaptıracaklara tanıdığı 31 Mart 2015'te sona eren başvuru süresi 6 ay uzatılmış, son başvuru tarihi 30 Eylül'e ertelenmişti. 7 milyon kişiyi ilgilendiren gelir tespit süresi bugün sona eriyor. Peki,Sigorta borcu sorgulaması nasıl yapılır? GSS borç sorgulaması nasıl yapılır? GSS prim borcu olanlar ne yapacak? Gelir tespiti başvurusu nasıl yapılır?

Borç yapılandırması için son gün 2 Kasım'da
Vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus ise bugün gelir tespitinin süresi doluyor. Borç yapılandırması ise 2 Kasım Pazartesi günü bitecek! Bugün GSS sorgulaması yapıp, borcu bulunanlar bugün gelir tespiti yaptırmaları gerekiyor. Gelir tespiti yaptıranlar GSS borç yapılandırmalarını 2 Kasım'a kadar gerçekleştirebilecekler.

Haber Ara