Dolar

32,5771

Euro

34,9797

Altın

2.419,13

Bist

9.722,09

Sığınmacılar konusunda anlaşamadılar

Almanya'da koalisyon ortakları sığınmacılar konusunda anlaşamadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 04:27:27

Sığınmacılar konusunda anlaşamadılar

AA'nın haberine göre: Almanya'da hükümeti oluşturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleri, sığınmacıların ön elemeden geçirileceği "transit bölgeler" oluşturulması konusunda anlaşamadı.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri Angela Merkel, SPD lideri Sigmar Gabriel ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Başkanı Horst Seehofer sığınmacılar konusunu görüştükleri üçlü toplantısı sonuçsuz kaldı.

Federal hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, üç liderin görüşmesinden, sınırlarda oluşturulması düşünülen "geçiş bölgeleri" konusu dahil somut bir anlaşma çıkmadığı belirtildi.

SPD Genel Başkanı Gabriel, liderler zirvesinden ayrılırken Merkel ve Seehofer'in, partilerinin meclis grup başkanlarıyla birlikte görüşmeyi sürdürdükleri ifade edildi.

Merkel'in sığınmacılar krizindeki tutumunu onaylamayan Seehofer, Başbakan'dan sığınmacıların ülkeye girişlerini sınırlandıracak tedbirler almasını talep ediyor.

SPD ise, CDU/CSU'nun sınırlarda "geçiş bölgeleri" oluşturulması önerisine karşı çıkararak, bunun yerine sığınmacılar için değişik bölgelerde kayıt merkezleri kurulmasını talep ediyor.

Almanya 2015 yılı içinde 1 milyona kadar sığınmacı bekliyor. Eyaletler ve yerel yönetimler, özellikle de Avusturya'dan gelen sığınmacıların Alman topraklarında ilk ayak bastığı Bavyera eyaleti, sığınmacı akınının üstesinden gelemeyeceklerini belirterek federal hükümetin çözüm bulmasını istiyor.

Haber Ara