Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Sığınmacılar demir yolunu kapattı

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bekletilen sığınmacılar demir yolunu kapatarak eylem yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 16:11:50

Sığınmacılar demir yolunu kapattı

AA'nın haberine göre: Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında kamplarda kalan sığınmacılar Makedonya'ya girişlerine izin verilmemesini demir yolunu kapatarak protesto etti.

Sınırın Makedonya tarafındaki güvenlik güçleri, İdomeni'deki sığınmacıların yaklaşık üç saattir trenleri engellediğini belirterek muhtemel gerginliklere karşı güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

450 SIĞINMACI SABAH GELDİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Gevgeli sığınmacı kampı koordinatörü Barbara Colzi, yaklaşık 450 sığınmacı taşıyan bir trenin sabah saatlerinde Gevgeli'den Tabanovce'ye ulaştığını, Gevgeli'deki kampta çok sığınmacın bulunmadığını ifade etti.

Colzi, kampın dışında ise altı gündür bekleyen 117 Iraklı sığınmacı bulunduğunu, bu kişilerin belgelerindeki sorunlar nedeniyle Sırbistan sınırından geri gönderildiğini belirtti.

Barbara Colzi, Makedonya'nın Sırbistan sınırındaki Tabanovce kampında ise yollarına devam etmek isteyen binden fazla sığınmacının bulunduğunu bildirdi.

MAKEDONYA'YA ULAŞAN SIĞINMACILAR MEMNUN

Gevgeli'deki kampta kalan Suriyeli sığınmacı Kemal, Yunanistan tarafındaki İdomeni'de iki hafta beklediğini ve bugün Makedonya'ya girdiğini ifade ederek, İdomeni'deki kampta koşulların çok ağır olduğunu ve binlerce insanın yemek kuyruklarında saatlerce beklediğini aktardı.

Kemal, "Orada durum çok ağır. İdomeni'de çok kalabalık var ama az yemek geliyor. Binlerce kişilik yemek sıraları var. Yemek alabilmek için 4 saat bekliyorduk. Makedonya'da ise durum farklı. Burada imkanlar daha iyi. Bana elbise, yemek, kahve verdiler" şeklinde konuştu.

Iraklı sığınmacı Temmam da Yunanistan'da 12 gün kaldıktan sonra dün gece Makedonya'ya girdiğini belirterek, ''İdomeni'de yemek sorunu yaşadık. Kalabalık yemek sıraları vardı" dedi.

Makedonya'ya girdiğinde kendisine hemen yemek verildiğini söyleyen Temmam, Gevgeli'deki kampta durumun çok daha iyi olduğunu, burada tuvalet ve banyo bulabildiklerini sözlerine ekledi.

 

Haber Ara